Телебачення «знекровлюють»?

Телебачення «знекровлюють»?

Національна комісія з питань захисту моралі нині активно працює над оновленням «профільного» закону — «Про захист суспільної моралі». Зміни до нього Нацкомісія навіть винесла на громадське обговорення. Народ активно долучився до «законотворчості», тож проект дедалі активніше обростає новими заборонами.

Ставайте у чергу

Ставайте у чергу

У Міністерстві внутрішніх справ планують з 6 квітня відновити регулярну видачу громадянам України паспортів для виїзду за кордон. Про це заявив Головний радник міністра Костянтин Стогній на брифінгу у МВС. За словами чиновника, залишилося тільки врегулювати всі робочі моменти з компанією–виробником. «Ухвалено рішення, що МВС замовляє друк паспортів ЄДАПСу. Але, враховуючи складну ситуацію впродовж трьох останніх місяців, слід врегулювати всі робочі моменти. Сподіваюся, це вдасться здійснити у наступні три дні, а вже з 6 квітня паспорти друкуватимуть і, відповідно, видаватимуть», — сказав журналістам радник міністра.

З мерів у зеки?

З мерів у зеки?

Відбуватиме покарання Юрій Анісімов, згідно з вердиктом Красноармійського районного суду, у виправному закладі. Окрім того, Феміда позбавила чоловіка права управління транспортними засобами терміном на три роки. Так завершився розгляд справи, що тривав з жовтня минулого року — коли колишній мер Димитрова, будучи п’яним за кермом автомобіля, збив Ірину Тимошенко, яка від отриманих травм померла в лікарні.

400 тисяч — і на пенсію

400 тисяч — і на пенсію

Місцеву міліцію чекають серйозні кадрові чистки, заявив новий глава облуправління МВС України в Одеській області Михайло Яцков, коментуючи факт порушення карних справ проти двох старших офіцерів Одеського міського управління внутрішніх справ — першого заступника начальника міськуправління і заступника начальника Київського райвідділу міліції Одеси.

ЧФ перетворюється на металобрухт

ЧФ перетворюється на металобрухт

Стан кораблів російського Чорноморського флоту стрімко наближається до критичного, більшість із них служать довше відведеного запасу міцності, й до 2015 року ЧФ РФ може зовсім припинити виходи в море. Про це з посиланням на джерело в штабі ЧФ РФ, повідомляє агентство «Інтерфакс». Командування ЧФ уже найближчим часом збирається вивести з бойового складу великий протичовновий корабель (ВПК) «Очаков» та дизельний підводний човен «Святий князь Георгій». Чекають своєї черги також ВПК «Керч», госпітальне судно «Єнісей», транспортний корабель «Тугай», кабельне судно «Сетунь» та морський транспорт озброєння «Генерал Рябіков». Тим часом поповнення ЧФ новими кораблями сьогоріч не передбачається.

Бандера неосудний

Бандера неосудний

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора в Донецькому окружному адміністративному суді мало відбутися судове засідання у «справі Степана Бандери». Утім засідання перенесли, адже, як повідомлялося в «УМ», онук Провідника ОУН Стапан Бандерамолодший, якого суд зобов’язав бути «третьою стороною», не зміг упродовж дня прибути до Донецька з Канади. Повістку до суду передали йому за день до події. Юрист, голова Київського «Меморіалу» Роман Куцик, якому запропонували виступити на суді «третьою стороною» від відповідача (утім також запізно), не впевнений у серйозності такого розгляду. «Це політична тріскотня, — переконаний правознавець. — Донецький окружний адміністративний суд не вповноважений скасовувати рішення Президента. До того ж, основне звинувачення — в тому, що «Степан Бандера не був громадянином України». Але наш закон про громадянство зазначає, що громадянами України вважаються усі, хто проживав на території Західної України».

Справа — труба

Справа — труба

Газотранспортний консорціум України й Росії відкладається на невизначений час. Україна поки ще не готова втілювати проект: голова переговорної делегації з українського боку, очільник Кабінету Міністрів Микола Азаров, пропонував спільну з Росією модернізацію ГТС.

«Ізмаїл» торпедував Донузлав

«Ізмаїл» торпедував Донузлав

Деякі інформагенції з посиланням на авторитетну думку заступника директора Севастопольського інституту біології південних морів Національної академії наук Олександра Болтачова повідомили, що внаслідок аварії корвета «Ізмаїл» біля причалу в Донузлаві на поверхні води утворилась кількакілометрова нафтова плівка. Пляма може призвести до суттєвого забруднення унікального озера, де якраз розпочався нерест ставриди, бичка, кефалі, барабульки тощо. З’ясувати в Олександра Романовича деталі «УМ» не вдалося — його «мобільний» учора був вимкнений.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Передвеликодня радість

Передвеликодня радість

Усі православні та греко–католики відзначають останній день перед Великоднем — Велику Суботу. Для вірян — це скорботний, але водночас і радісний день: Христос ще не воскрес, але вже все наповнено передвеликодньою радістю. О 19.00 у Києві на площі перед Успенським собором Києво–Печерської лаври зустрічатимуть Благодатний вогонь і Вифлеємську ікону Божої Матері з печерного Храму Різдва Христового у Вифлеємі. Чудо­творний образ пробуде в Києві до 18 квітня у храмі Усіх Cвятих.

Всі статті рубрики