Як керівника не назви — однак протизаконно

Як керівника не назви — однак протизаконно

Нове «регіональне» керівництво держави в питанні керування Національною телекомпанією намагається робити хорошу міну при поганій грі. Не дочекавшись розгляду парламентом у другому читанні відповідного законопроекту та утворення громадської ради, яка б мала легітимно затвердити голову НТКУ, минулої середи на засіданні уряду новим «командиром» державної «кнопки» призначили Єгора Бенкендорфа. Отримавши порцію критики за незаконне рішення, «сині» підправили його — записали до відповідного розпорядження КМ рішення про призначення Бенкендорфа не президентом Нацтелекомпанії, а генеральним директором.

Міліція хоче безправ’я?

Міліція хоче безправ’я?

«УМ» уже повідомляла про намір нового керманича МВС Анатолія Могильова ліквідувати Управління моніторингу прав людини в діяльності органів внутрішніх справ. Ідеться про структуру, кожен член якої входив до центрального апарату відомства, був помічником міністра й контролював дії міліції щодо затриманих у конкретному регіоні. Ці плани міністра неабияк схвилювали вітчизняних правозахисників, тож днями 31 правозахисна організація направила пану Могильову відкрите звернення.

Відкликанню не підлягає

Відкликанню не підлягає

Віктор Ющенко відреагував на наміри свого наступника скасувати укази Президента про присвоєння звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу. Екс–очільник держави вважає неприйнятною таку постановку питання, інформує сайт партії «Наша Україна», де Ющенко — голова.

А своїх «табачників» забули

А своїх «табачників» забули

Попри те, що публічна реакція очільників Блоку Тимошенко на призначення в уряд «Янузарова» найбільш одіозних персоналій виявилася трохи запізнілою, її помітили. Зокрема, перебуваючи днями в Івано–Франківську, на зустрічі зі студентами один із найпомітніших БЮТівців Микола Томенко заанонсував, що в парламенті «опозиція буде ініціювати розгляд питань стосовно звільнення тих міністрів, які мають антиукраїнські погляди». Наміри віце–спікера від БЮТ прокоментував голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев.

А на кордоні... Балога з мільйонами?

А на кордоні... Балога з мільйонами?

Нардеп Геннадій Москаль просить Службу безпеки перевірити, чи справді на кордоні зі Швейцарією з незадекларованим банківським чеком на 125 мільйонів євро затримали колишнього голову президентського секретаріату Віктора Балогу. Як повідомляє прес–служба «Народної самооборони», Москаль звернувся до СБУ з відповідним запитом. Нещодавно інформацію про затримання українця зі справжнім чеком, виписаним відомим швейцарським банком на таку нескромну суму, поширили європейські ЗМІ. Але прізвище затриманого в цих повідомленнях не називалося.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трубний запах

Трубний запах

Учора до Москви прибула українська урядова делегація з пропозиціями, як облаштувати вітчизняну газотранспортну систему. До закінчення перемовин обидві сторони старанно уникають будь–якого витоку інформації, проте обставини, які склалися навколо вітчизняних газових проблем, доволі прозорі. Майже всі аналітики переконані: Київ намагатиметься торгувати «трубою» взамін на зміни до укладеного торік газового контракту. Втім і сам вітчизняний газопровід, який від зміни власності захищає Конституція, не може протистояти іншим бізнес–інтересам наших партнерів. Якщо, скажімо, росіяни транспортуватимуть свій газ до Європи обхідними шляхами, то українська ГТС, суха, не заповнена і нікому не потрібна, залишиться пам’ятником втрачених можливостей. А частина нашої «труби» вже перебуває у такому стані.

Всі статті рубрики