А на кордоні... Балога з мільйонами?

24.03.2010

Нардеп Геннадій Москаль просить Службу безпеки перевірити, чи справді на кордоні зі Швейцарією з незадекларованим банківським чеком на 125 мільйонів євро затримали колишнього голову президентського секретаріату Віктора Балогу. Як повідомляє прес–служба «Народної самооборони», Москаль звернувся до СБУ з відповідним запитом. Нещодавно інформацію про затримання українця зі справжнім чеком, виписаним відомим швейцарським банком на таку нескромну суму, поширили європейські ЗМІ. Але прізвище затриманого в цих повідомленнях не називалося.

За словами генерала міліції Москаля, знайомі з поліції Німеччини неофіційно повідомили йому, що йдеться саме про Віктора Балогу, який регулярно буває у Швейцарії та має рахунки в місцевих банках. Крім цього, екс–керівник СП нібито користується «всілякою допомогою та підтримкою посла України у Швейцарії Ігоря Діра, який є вихідцем із Закарпаття» й своїм призначенням на цю посаду зобов’язаний саме негласному лідеру партії «Єдиний центр».

«За неофіційною інформацією Державної прикордонної служби, Балога дійсно в той час перетинав кордон України з дипломатичним паспортом, що використовується ним усупереч вимогам чинного законодавства», — пише Москаль голові СБУ Хорошковському у своєму запиті. Виявляється, провідний «єдиноцентрист», звільнившись із державної служби, досі не здав дипломатичного паспорта.

Учора прес–секретар Віктора Балоги Юлія Єршова спростувала інформацію, наведену в депутатському запиті Москаля, назвавши її «брехливим наклепом». Мовляв, Балога вже два місяці не був у Швейцарії, чека на таку фантастичну суму в нього ніколи не було.

«Віктор Іванович посміявся над хворими фантазіями пана Москаля й відреагував на них характерним жестом пальця біля скроні», — каже Єршова. І додає, що нардеп Москаль користується недоторканністю.

Щоправда, депутатський імунітет не заважає Балозі позиватися до «народного самооборонівця» з вимогою спростувати недостовірну інформацію. Але лідер «ЄЦ» наміру судитися з генералом не має.