Смерть із мачете прийшла уночі

Смерть із мачете прийшла уночі

«Була ніч, ми спали, аж тут раптом прийшли вони і почали стріляти... Сестричок застрелили одразу, маму зарізали вже надворі, а тата довго били, а далі я втік і нічого не бачив»... Такі жахливі свідчення вцілілих мешканців кількох селищ на околиці нігерійського міста Джос у штаті Плато, які постраждали від міжконфесійної різанини, цими днями публікує іноземна преса. Жорстоку розправу над іновірцями–християнами в ніч із суботи на неділю влаштували місцеві мусульмани. Їхніми жертвами стали переважно жінки, старі та діти, які не могли втекти від озброєних рушницями та мачете нападників. За різними оцінками, загинуло від 300 до 500 людей.

«Червоний шлях» на той світ

«Червоний шлях» на той світ

Справжня драма розігралася в неділю у шотландському місті Глазго. Біля підніжжя житлового комплексу «Ред роуд» («Червоний шлях»), який у 1960–х був найвищою будівлею Європи, виявили тіла трьох людей: чоловіка та жінки віком близько 40 і 20–річного хлопця. Як згодом з’ясувалося, подружжя з Росії та їхній син випали з 15–го поверху 31–поверхового хмарочоса. Росіяни шукали у Великій Британії політичного притулку, але влада їм у цьому відмовила.

Другий досвід після Саддама

Другий досвід після Саддама

Понад 850 тисяч солдатів і поліцейських, кілька терактів, десятки загиблих і поранених — «декорації», на тлі яких відбувалися другі після падіння режиму Саддама Хусейна парламентські вибори в Іраку, були цілком очікуваними. Попри те що явка цього разу виявилася на понад десять відсотків меншою, ніж чотири роки тому, активність виборців залишається досить високою, як для таких небезпечних умов — 62 відсотки за даними центральної виборчої комісії. І це незважаючи на залякування й погрози бойовиків із «Аль–Каїди», які обіцяли зірвати голосування. На півночі Іраку, де мешкають переважно курди, цей показник був іще вищим — майже 80 відсотків. Також міжнародні експерти відзначають той факт, що однаково активну участь у виборах брали як шиїти, які становлять переважну частину населення, так і суніти. Раніше лунали побоювання, що суніти, які за Хусейна були привілейованою меншістю, проігнорують голосування (так само, як учинили 2005 року).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики