«Загальнодержавний» сором

«Загальнодержавний» сором

Позавчора Полтавська облдержадміністрація офіційно звернулася до уряду з проханням терміново виділити 30 мільйонів гривень на ремонт двохсот «полтавських» кілометрів стратегічної автомагістралі Київ—Харків—Довжанський. При цьому йдеться фактично про найелементарнішу дорожню «косметику», власне, «латання» величезних ям та вибоїн, які «оголилися» після танення снігу та льоду. Адже для необхідних при підготовці до Євро–2012 капітального ремонту та реконструкції одного лиш відрізку цієї дороги від Лубен до Полтави потрібно 6 мільярдів гривень (в ОДА сподіваються на залучення кредитних ресурсів Світового банку). Сьогодні ж не до європейського лоску та «жиру».

Черновецькі хочуть у Канаду?

Черновецькі хочуть у Канаду?

Степан Черновецький уже готує документи на переїзд. Про це газеті «Сєгодня» розповів один із заступників мера, наближений до сім’ї столичного мера. «Він зараз оформляє документи для отримання громадянства в Канаді. Там, якщо в тебе є нерухомість, зробити це не складно. У Канаді законодавство дуже лояльне по відношенню до мігрантів, у яких є власність на території країни. Але при цьому, наскільки мені відомо, втрачати український паспорт він теж не хоче», — сказало джерело видання.

П’ятеро «спритних» і понад 100 рабів

П’ятеро «спритних» і понад 100 рабів

800—1000 доларів щомісяця, висококалорійне харчування, безкоштовне медобслуговування і проживання за роботу на свіжому повітрі — таким «калачем» зваблював запоріжців «квінтет» спритників, пропонуючи безробітним працевлаштування у Росії. Дефіциту робочих (і вільних) рук у регіоні немає, відтак конвеєр «чемодан–вокзал–Росія» працював на повну: упродовж кількох останніх років вербувальники змогли відправити близько сотні нелегалів. Як з’ясувалося — у неволю!

Не стало Дашкевича

Не стало Дашкевича

З відходом Ярослава Дашкевича не стало цілої епохи — епохи свідомих борців із комунізмом в усіх його проявах. Він був більше ніж історик — пан Дашкевич творив не лише історичну науку, він займався креацією новітньої суспільної оцінки минулого. Зрештою, Ярослав Дашкевич був сином легендарних батьків — головного артилериста Січових стрільців, генерал–хорунжого армії УНР Романа Дашкевича та легендарної української військової Олени Степанів (Олени Степанівни), уславленої хорунжої Української галицької армії.

Майбутнім прокурорам закон не писаний?

Майбутнім прокурорам закон не писаний?

У Харкові розгорається великий «мажорський» скандал, у центрі якого опинилися студенти Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Громадськість неабияк обурило щире переконання молодих людей, що за скоєний злочин їх не буде покарано. Надзвичайна подія трапилася у приміщенні піцерії по вулиці Пушкінській. Четверо співробітників приватної офтальмологічної клініки «Офтальміка» (три жінки і чоловік) прийшли сюди після роботи. У цей час за сусіднім столиком уже добряче веселилася компанія з дванадцяти осіб. Пізніше стало відомо, що хлопці та дівчата — студенти юракадемії. Двоє з молодиків і стали подразниками спокою, оскільки з якогось дива вирішили позалицятися до співробітниці лікарні. Лазерний хірург Армен Прокопець спробував заступитися за колегу, але одразу ж отримав удар в обличчя. Дісталося і молодій жінці — за незговірливість її покарали гематомою біля виска і серйозною травмою голови.

«Цілодобова» на Юлині вибори, далі — ніякої

«Цілодобова» на Юлині вибори, далі — ніякої

Ще не встигла столиця Галичини вповні насолодитись обіцяною цілодобовою водою, як уже городянам доводиться розплачуватись за чужий піар. Учора Львівському водоканалу почали «відрубати» електрику за величезні борги, повідомила прес–секретар комунального підприємства «Львівводоканал» Уляна Горбата: «На даний час енергетики вже відключили від електропостачання адміністративний корпус, зокрема абонентський відділ, який здійснює прийом населення». Далі, додала вона, енергетики поїхали на насосні станції «Сихів», «Карачинів» і «Довга», які постачають воду в Сихівський та Личаківський райони Львова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики