Мінус для Росії

27.01.2010
Мінус для Росії

Хорват Марін Чілич (ліворуч) став першим півфіналістом серед чоловіків. (Фото Рейтер.)

Невтішними для росіян виявилися результати перших чвертьфінальних матчів у жіночому розряді. Звично численна присутність учора звелася до мінімуму: за тенісну честь наших сусідів в «одиночці» далі боротиметься лише Микола Давиденко, уродженець Луганщини, тоді як усі панянки зачохлили ракетки.

 

«Раша, гуд бай»

Надія Петрова (19–й номер посіву) напередодні здолала третю ракетку турніру Світлану Кузнєцову і вчора запекло опиралася Жустін Енен. Уславлена бельгійка за чотири попередні матчі віддала суперницям лише два сети. Перемогла колишня перша ракетка світу й у чвертьфіналі — 7:6, 7:5. «Важко знайти потрібний ритм, але якщо я й далі виграватиму, то обов’язково зроблю це», — говорить Жустін.

А ось інша росіянка, Марія Кириленко, здала гру проти китаянки Джи Женг практично без бою. Кривдниця нашої Олени Бондаренко продовжила тріумфальну ходу: 6:1, 6:3 — і несіяна азійка вже в півфіналі, де зустрінеться з Енен.

У чоловіків запеклу боротьбу у п’ятисетовому «блокбастері» видали хорват Марін Чілич (14) та американець Енді Роддік (7). Кожен почергово виграв по два сети, а у вирішальному кращими нерви виявилися у балканця — 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3. У півфіналі Чілич зіграє з британцем Енді Мюрреєм (5), який здолав Рафаеля Надаля (2). Іспанець програв два сети і знявся з турніру через травму.

Надія на юніорок

Традиційно, одночасно з основним турніром «Великого шолома» на «Аустреліен оупен» змагаються юніори. Із того часу, як Катерина Бондаренко в 2004 році перемогла серед молоді на Уїмблдоні, повторити подібний успіх українцям не вдавалося. Тепер в основній сітці змагань у «Мельбурн парку» почали боротьбу троє наших тенісисток: 16–річна одеситка Марина Заневська, 15–річна Еліна Світоліна та 14–річна Ольга Янчук із Харкова. Перші дві спробували свої сили в одиночному та парному розрядах, тоді як Оля змагалася тільки в дуеті, оскільки не пройшла кваліфікацію, як і її сестра Єлизавета.

Із названої трійки боротьбу на хардових кортах Мельбурна продовжує тільки Заневська, сіяна під десятим номером. У перших двох раундах вона без надзусиль переграла японку Ері Ходзумі — 6:1, 6:3 та польку Паулу Каню — 6:2, 6:4. У третьому колі на нашу представницю очікує гра з хорваткою Сильвією Нжирич (5).

А ось Еліні не пощастило із жеребом: уже в першому матчі їй випало грати з японкою Сачі Ішидзу, шостим номером посіву. Азіатка очікувано перемогла — 6:2, 6:0.

Жодної перемоги наші не здобули в парному розряді. Світоліна з Янчук програли американкам Естер Голдфельд та Медісон Кейс — 5:7, 6:3, 4:10. Так само припинила боротьбу Марина Заневська, котра виступала в дуеті з польською однофамільницею Сандрою Заневською. Дівчата, хоч і мали сьомий номер посіву, програли на супертайбрейку Хао Чен Танг та Кобканок Упапонг (Китай/Таїланд) — 6:1, 6:7, 6:10.