Не береш лопату — отримай «гранату»!

Не береш лопату — отримай «гранату»!

Учора столична мерія вкрилася чорним димом: близько 12–ї години активісти молодіжних організацій «Автономний спротив» та «Чорний комітет» підійшли до будинку Київміськдержадмініністрації на Хрещатику, забили цвяхами вхідні двері й закидали їх димовими шашками. На знак протесту проти того, що столична влада не бореться з негодою. «Нальотчики» розкидали на місці події листівки, в яких наголошується: «Коли в Києві вдарили морози, ні дороги, ні тротуари не прибирали. Люди падали просто на вулицях. Чиновники наживаються за наш рахунок! Вони не дають нам нормально пересуватися містом, громадськість не дозволяє їм нормально існувати!». Ще до приїзду міліції і пожежників винуватці задимлення зникли.

А банки все одно хитріші...

А банки все одно хитріші...

Із вражаючою одностайністю — 370 голосів «за» — українські парламентарії позавчора ухвалили закон, який категорично забороняє фінансовим установам вимагати дострокового погашення несплаченої частини боргу, а також розривати в односторонньому порядку кредитні договори, якщо клієнт відмовляється від збільшення відсоткової ставки. Закон стосується не тільки банків, а й усіх фінансових установ, які видають позики: скажімо, кредитних спілок.

УПА — родом з 1920–х?

УПА — родом з 1920–х?

До Дня Соборності Київ отримав незвичний подарунок. Учора столичний осередок Товариства «Меморіал» ознайомив журналістів із новою документальною виставкою «Народна війна», що охоплює історію визвольного руху українців та їхнього опору більшовицькій окупації у 1918—32 роках. Розділи експозиції розповідають про етапи державотворення, про першу, другу й третю більшовицькі окупації України, про нищення духовності, злочини проти людяності. У відповідь на терор і грабежі селяни повставали.

Орден для патріота

Орден для патріота

Спілка офіцерів України підтримала ініціативи Віктора Ющенка щодо об’єднання національно–демократичних сил із метою продовження політичного курсу на розбудову національної держави. Про це під час засідання Української національної ради (УНР) у секретаріаті Президента заявив голова СОУ В’ячеслав Білоус. Крім того, лідер громадської організації вручив Вікторові Ющенку найвищу нагороду Спілки офіцерів — «Хрест Заслуги» з позолотою. Нагороди отримала ще низка достойників.

Диплом для неуків

Диплом для неуків

Троє фахівців «підпільного вишу» заарештовані, ще двоє — перебувають на підписці про невиїзд. Такий наслідок операції працівників відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Сумського міськуправління міліції, які припинили діяльність «фірми» із виготовлення та збуту фальшивих дипломів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бо хто Голод забуває...

Бо хто Голод забуває...

20 січня в Україні розпочався розгляд першої судової справи проти людини, яка публічно засумнівалася в тому, що Голодомор 1932—1933 років був геноцидом українського народу. Звинувачуваний — Сергій Шведко, редактор районної газети «Родноє Пріазовьє», яка видається в Новоазовську Донецької області. 25 листопада минулого року він розмістив статтю «Голодомор шагаєт по странє», яка так обурила місцевого бізнесмена і керівника районної організації «Наша Україна» Василя Коваленка, що він подав на автора до суду.

Всі статті рубрики