РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.01.2010

2,399 трильйона доларів

становили золотовалютні резерви Китаю в минулому році, що є найбільшим показником у світі. Для порівняння, резерви Російської Федерації, яка посідає третє місце (на другому — Японія), були у шість разів меншими і дорівнювали 440 мільярдам доларів США. Лише упродовж IV кварталу Китай наростив свої золотовалютні запаси на 126 мільярдів доларів. За оцінками експертів, таких приголомшливих показників вдалося досягти, в першу чергу, завдяки торговому профіциту країни і припливу інвестицій.

 

200 мільйонів євро

виділить Європейський Союз Республіці Гаїті на подолання наслідків землетрусу. Відповідне рішення ухвалили на екстреній нараді міністри ЄС у Брюсселі. Ще 10 мільйонів євро вирішила надати Гаїті влада Франції. За повідомленням Організації Об’єднаних Націй, усього міжнародне співтовариство виділило на допомогу постраждалій країні 562 мільйони доларів. Окрім того, на острів постійно надходить допомога у вигляді рятувальної техніки, медикаментів, продуктів харчування, питної води, а також предметів першої необхідності.

 

2 мільйони пасажирів

перевезла «Укрзалізниця» за період зимових свят. З них майже 190 тисяч — додатково виділеними потягами. Як повідомив заступник начальника Головного пасажирського управління відомства Ігор Бреус, усього «Укрзалізниця» на Новий рік та Різдво призначила 56 додаткових поїздів: 26 — у західному напрямку і 16 — у кримському. Також до перевезення пасажирів було залучено 5,6 тисячі вагонів: 55 відсотків плацкартних, 35% — купейних і 4% СВ–вагонів. Кількість купейних та СВ–вагонів у парку відомства становить 35% і 4–5%. Відтак уже у поточному році залізничний перевізник планує придбати 63 вагони, 90 відсотків яких будуть купейними.

 

17 027 тисяч членів

налічує Національна спілка журналістів України станом на 1 січня цього року. Згідно з даними, наведеними в черговому статистичному звіті НСЖУ, питому вагу членів спілки становлять чоловіки, яких майже 9 768 осіб. Ще 7 259 членів — жінки. Минулого року в лави НСЖУ вступили 1 044 тисячі працівників інформаційної сфери, з яких 32,8 відсотка — молодь віком до 30 років.

 

8—12 тисяч мешканців

Севастополя можуть мати паспорт Російської Федерації. Як заявив перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Казарін, в українському законодавстві є чимало дірок, які дозволяють мати подвійне громадянство. Приміром, подаючи документи на одержання російського громадянства, українець має лише написати заяву, в якій обіцяє, що відмовиться від українського громадянства, проте закон не зобов’язує вказувати, коли. Пан Казарін також додав, що українська влада нині жорсткіше працює з російськими консульствами і наполегливо просить інформувати, хто з українців вирішив змінити підданство.

 

1 300 доларів США

склала в минулому році середня заробітна плата поляків, що на 6,5 відсотка більше, ніж у 2008 році. Лише у листопаді минулого року заробітна плата поляків у порівнянні з жовтнем зросла на 2,8 відсотка. А за рік цей показник збільшився на 2,3%. При цьому, за даними державного комітету статистики Польщі, у грудні минулого року на 1,8 відсотка зросла кількість безробітних у дер­ж­аві.

 

222 особи

загинули цьогоріч в Україні від переохолодження. За повідомленням Міністерства охорони здоров’я, найбільше від сильних морозів померло людей у Донецькій області — 96 осіб. Окрім Донеччини, лідерами трагічного рейтингу є Запорізька (22 особи), Волинська (16 осіб), Київська (16 осіб) та Сумська (11 осіб) області. Також, інформує МОЗ, з початку морозів до медиків по допомогу звернулися 3 077 наших співвітчизників. З них із діагнозом «обмороження кінцівок чи переохолодження» лікарі госпіталізували 2 009 людей.

 

100 кілограмів золота

викрали четверо озброєних грабіжників із території плавильного заводу неподалік від французького Ліона. Зловмисники проникли на територію заводу, попередньо взявши у заручники родину одного зі співробітників підприємства. Після чого змусили чоловіка відчинити цех із переробки цінних металів. Потім грабіжники відпустили заручників, зникнувши у невідомому напрямку. Наразі правоохоронцям не вдалося затримати злочинців, а точна вартість викраденого встановлюється.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>