«Альфа» проти «Веселого Роджера»

«Альфа» проти «Веселого Роджера»

25 бійців елітного спецпідрозділу СБУ «Альфа» вже повністю готові узяти участь у військово–морській операції Євросоюзу з боротьби з піратами «Аталанта» в Аденській затоці поблизу Сомалі. Про те, що саме таку кількість «альфівців» наразі підготувала Служба безпеки України, днями в ефірі харківського телеканалу ОТБ повідомив керманич спецслужби Валентин Наливайченко.

Файнгольди йдуть під землю

Файнгольди йдуть під землю

Слідом за наймолодшим представником заможної родини Файнгольдів — 25–річним гульвісою Віталієм, якого, нагадаємо, за наполяганням начальника кримської міліції генерала Геннадія Москаля, після резонансної судової тяганини за минулорічну дорожньо–транспортну пригоду все ще можуть серйозно потурбувати й щодо інших «гріхів молодості», місцеві правоохоронці предметно взялись і за інших. Щоправда, порівняно з хронічно «залітним» Віталієм їм явно не вистачає того вуличного «драйву» і фантазії. І все ж привід для офіційного розслідування родина дала.

Діва у Храмі

Діва у Храмі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Марія — єдина в історії особа жіночої статі, якій випало побувати у святая святих Єрусалимського Храму. Туди навіть «звичайних смертних» чоловіків не пускали, лише первосвящеників. А її, трирічну дівчинку, завели. У Євангелії про це не згадується. Про події, пов’язані з дитинством Марії, богослови дізнаються з апокрифічних переказів. Там розповідається, що праведне подружжя — Йоаким та Анна — довго не мали дітей. Вони жили неподалік Храму в Єрусалимі. Анна молилася про потомство і дала обіцянку, що коли в неї народиться дитина, віддасть її до Єрусалимського Храму на службу Богові. На виконання обітниці подружжя привело свою донечку до Храму й передало первосвященику Захарії (майбутньому батькові Іоана Предтечі). Там Марія виховувалася до повноліття і ткала завісу для святая святих. Тоді її заручили з Йосифом.

Втрачений тарифний рай

Втрачений тарифний рай

Для тих, хто трохи призабув тарифну епопею, нагадуємо попередню історію. Підвищені влітку цього року тарифи КМДА нещодавно трішки «урізала». З 1 жовтня киянам надходили менші суми для оплати за водопостачання та обігрів помешкань. Як казали опоненти мера Черновецького, ця поступка знадобилась міському голові, щоб затягнути у часі оскарження підвищених тарифів у суді. Хай там як, але на загальне невдоволення киян звернула увагу Юлія Тимошенко. Прем’єрці, ясна річ, невигідно бачити перед виборами киян захололими та роздратованими. Восени Тимошенко урочисто заявила, що із керівництвом міста досягнуто всіх необхідних домовленостей і що з держбюджету виділено кошти на дотації київським комунальним підприємствам.

Напав із помсти?

Напав із помсти?

Напад стався, коли 67–річний медик пізно ввечері повертався додому після складної операції. Лікарі констатували у постраждалого численні хімічні опіки першого та другого ступеня. На щастя, очі залишилися цілі завдяки тому, що хірург завжди носив окуляри. Як розповів «УМ» заступник головного лікаря обласної кліничної лікарні Ігор Полюх, наразі стан чоловіка стабільний і загрози життю немає. Лікування займе близько місяця. Відтак про повернення лікаря до своїх обов’язків не йдеться.

Крам для нишпорки

Крам для нишпорки

Співробітники Служби безпеки України виявили факти продажу в торговельній мережі обладнання, призначеного, можна сказати, для відверто шпигунської діяльності. Тобто для негласного отримання аудіо– та відеоінформації. Як повідомляє прес–служба управління СБУ в Луганській області, у деяких комерційних павільйонах торгували відеореєстраторами, замаскованими під авторучки, брелоками для ключів із вмонтованими всередину мініатюрними відеокамерами тощо. На думку правоохоронців, продаж подібної шпигунської продукції здійснювався в обхід діючого законодавства, зокрема Закону України «Про ліцензування окремих видів господарської діяльності».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики