РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.12.2009

47,8 мільйона тонн

зернових зібрали українські хлібороби станом на кінець листопада, що становить 99 відсотків від прогнозованого урожаю. Зокрема, за даними Міністерства аграрної політики, пшениці з площі 6,7 мільйона гектарів намолочено 21,7 мільйона тонн, а середня врожайність становила 32 центнери з гектара. Також намолочено 1 мільйон тонн жита із середньою врожайністю 21,7 центнера з гектара і ячменю — 12,7 мільйона тонн з урожайністю 25,3 центнера з гектара. Раніше Мінагрополітики підвищило прогноз цьогорічного урожаю до 48 мільйонів тонн.

 

43 мільйони євро

щорічно вимагає виплачувати їй дружина італійського прем’єр–міністра Сільвіо Берлусконі — Вероніка Ларіо. Нагадаємо, жінка вирішила подати на розлучення на початку травня після появи чуток про роман глави італійського уряду з 18–річною моделлю. За повідомленням італійської преси, сам Берлусконі не погодився з цими вимогами і запропонував своїй пасії 200 тисяч євро. Окрім того, він також погодився залишити Вероніці Ларіо віллу Бельведере і резиденцію в Макеріо, де Вероніка проживає разом із дітьми.

 

11,3 мільйона тонн зерна

експортувала наша країна з початку липня цього року, що на 736 тонн більше, ніж у 2008 році. За даними Міністерства аграрної політики, ще 1,4 мільйона тонн становив експорт ріпаку. Станом на 30 листопада, за інформацією урядовців, Україна вже продала 5,7 мільйона тонн пшениці, 3,5 мільйона тонн ячменю та 1,9 мільйона тонн кукурудзи. Загалом Мінагрополітики впродовж 2009—2010 років планує експортувати 16,7 мільйона тонн зернових.

 

100 академічних стипендій

для студентів–інвалідів встановив Кабінет Міністрів України з 1 січня наступного року. Відповідне рішення український уряд ухвалив на позачерговому засіданні з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Грошовий еквівалент стипендії становитиме 850 гривень. Рішення Кабміну також передбачає, що для студентів–інвалідів першої групи розмір стипендії зросте на 50 відсотків.

 

97,8 відсотка

становить показник сплати українцями за житлово–комунальні послуги в період з січня по жовтень цього року. За даними Держкомстату, найкращими платниками є мешканці Херсонської, Кіровоградської, Київської та Закарпатської областей. Як і раніше, найбільш несправно наші співвітчизники сплачують за централізоване опалення і гаряче водопостачання. Середній борг, який припадає на кожного боржника, складає трохи більше 2 тисяч гривень.

 

26 додаткових потягів

призначені в Україні на новорічні та Різдвяні свята. За повідомленням Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця», додаткові потяги призначили усі вітчизняні залізниці, зокрема, Південно–Західна залізниця (9), Одеська (5), Південна залізниця (5), Придніпровська (3), Львівська (3) та Донецька (1). Окрім того, ще вісімнадцять потягів, три з яких транзитні, призначила російська залізниця.

 

21 відсоток

становить показник падіння довіри до України з боку країн «великої вісімки». Про це свідчать результати дослідження рівня репутації України, які наводить компанія Reputation Capital Ukraine. При цьому цей показник не відповідний рівню довіри українців до G8. Приміром, оцінка репутації нашими співвітчизниками Росії досягає 66,87 балів, тоді як рівень довіри до нас у росіян не перевищує 31 бал. Окрім того, стрімко погіршилася довіра українців до власної країни — на 19 відсотків у порівнянні з минулим роком. Головними чинниками таких настроїв стали не привабливе життя в Україні, погана соціальна політика тощо. Гірше до своєї країни ставляться тільки японці.

 

15–20 відсотків

може становити середнє зростання цін на молоко у поточному місяці. Як констатують експерти ДП «Держзовнішінформ», до цього призводить зниження поголів’я корів, скорочення виробництва обсягів молока і дефіцит якісної сировини. Відтак, вважають вони, кінцевий споживач відчує на собі зростання вартості на молочну продукцію вже до кінця цього року. За даними Держкомстату, щорічно виробництво молока в нашій державі знижується в середньому на 1 тисячу тонн. Лише у цьому році скорочення виробництва молока зафіксовано у 18 регіонах держави.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>