Британські історії кохання

Британські історії кохання

Цього разу Британська рада в Україні та «Артхаус Трафік» відібрали шість картин, знятих за 2008 та 2009 роки. Деякі з них відразу приваблять увагу кіномана іменами відомих режисерів, інші — заінтригують багатозначною назвою. Безумовно, найбільший ажіотаж створять дві картини іменитих режисерів: це «У пошуках Еріка» (Looking for Erick) Кена Лоуча та «Хай живе любов» (Love Live Long) Майка Фіггінса.

«Історія повсякдення» малої батьківщини

«Історія повсякдення» малої батьківщини

Туристичний інтерес позначений на географічних картах розрідженим пунктиром. У світі набагато більше місць, назви котрих геть не відомі менеджерам турфірм. А проте там є своя історія і навіть книжки про неї. Як–от новинка: Харцызск: время, события, люди. Том 1. С древнейших времен по 1953 год. Сер. «Україна — історія великого народу». — К.: Кріон, 792 с.

Кріс Уейтт: Я не ходив до кіношколи

Кріс Уейтт: Я не ходив до кіношколи

— Питання «Чому жінки кидають мене?» не та тема, яку чоловіки готові обговорювати прилюдно. Чому ви взялися за неї? Це такий психологічний ексгібіціонізм чи банальне бажання швидкої слави та грошей?

— Так, це банальне бажання (посміхається). Хтось пише про це у ЗМІ, хтось у блогах. Для мене найпростішим шляхом терапії було зняти кіно. Але так тільки здалося, що найпростішим. Я належу до тієї генерації кінематографістів, які можуть просто взяти камеру, просто знімати, а потім викласти все це на YouTube і не замислюватися про наслідки. Коли подивитеся фільм, то побачите, що там більше мазохізму, ніж ексгібіціонізму.

Пам’ятати, щоб вірити

Пам’ятати, щоб вірити

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Театр «Віримо!» з Дніпропетровська вибрунькувався зі студійного руху п’ять років тому. Хоча історія цього колективу розпочалася ще в 1991 році: художній керівник театру Володимир Петренко разом зі своїми учнями пройшов шлях від драматичного гуртка до професійного театру зі статусом муніципального, який має солідне фестивальне портфоліо і користується великою популярністю у дніпропетровської молоді. Сьогодні в репертуарі «Віримо!» — чотирнадцять вистав, одну з яких, «Голодна кров», Дніпропетровське відділення СТД висунуло на здобуття Національної премії імені Шевченка.

Всі статті рубрики