Зневажай, але — не по паспорту

Зневажай, але — не по паспорту

Правоохоронців зобов’язали зважати на національність і колір шкіри злочинців та їх жертв. Відповідні зміни до Кримінального кодексу України, які передбачають покарання за злочини, вчинені з мотивів расової, національної чи релігійної приналежності, позавчора затвердили у парламенті. Відтепер будь–які дії, що порушують права нацменшин чи іноземних громадян, каратимуть жорсткіше, а мотиви «нетерпимості» розглядатимуться як обтяжливі обставини.

«Кара» для Файнгольда

«Кара» для Файнгольда

Тож Віталій Йосипович, «Бентлі» якого минулого року рознесло на друзки мотоцикл сімферопольчанки Ганни Мішуткіної, внаслідок чого та загинула на місці, подібно відомому кіноперсонажу може радісно виголосити: «Хай живе Залізничний суд (мається на увазі райсуд Сімферополя, який розглядав цю резонансну справу. — Авт.) — найгуманніший суд у світі!». Ще б пак, адже замість щонайменше трьох років реальної буцегарні, на чому, до слова, наполягало державне обвинувачення, «мажору» всього–на–всього упродовж найближчих двох років потрібно буде регулярно відмічатися у міліції, себто перебувати на випробувальному терміні. А ще три роки — не сідати за кермо улюбленої «бібікалки». До речі, іномарку, дещо «пом’яту» в минулорічному ДТП, учорашнім рішенням усе того ж райсуду повернули власнику.

Анульований конкурс

Анульований конкурс

З рахунку російської компанії «Брянський машзавод» списано пакет акцій ВАТ «Холдингова компанія «Луганськтепловоз» у розмірі 76 відсотків — акції перерахували на рахунок Фонду держмайна України. Так завершився судовий позов Фонду держмайна проти КК «Брянський машзавод» і ТОВ «Центр–Реєстратор». Коментуючи подальші дії з повернутим державі пакетом акцій, виконуючий обов’язки голови ФДМУ Дмитро Парфененко відзначив: «Будемо відразу ж виставляти на повторний продаж». І тільки після нього росіянам виплатять компенсацію — такі норми передбачено законом.

Рекорд «людоловів»

Рекорд «людоловів»

Семеро українських моряків, а також чотирнадцять їхніх філіппінських колег — екіпаж судна «Дельвіна», потрапили в заручники до сомалійських піратів. Судно грецького власника під прапором Маршаллових островів йшло до Занзібару, що в африканській Танзанії. Пірати напали, коли корабель був практично біля острова Мадагаскар, що значно південніше, ніж власне Сомалі. Про захоплення повідомили представники Військово–морських сил Євросоюзу, які проводять у сомалійських водах антипіратську місію «Атланта». За інформацією військових, пірати змусили «Дельвіну» розвернутися, і тепер судно йде курсом на північ, очевидно — до піратських гаваней Сомалі.

Бомондовий Кличко

Бомондовий Кличко

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

5 листопада відбулося нагородження преміями в області музики MTV EMA. Цьогорічна церемонія стала особливою у зв’язку з 20–ю річницею падіння Берлінської стіни, яку німці відзначатимуть 9 листопада. З цього приводу ірландська група U2 дала безкоштовний концерт.

Розслабтеся, це «свинство»

Розслабтеся, це «свинство»

Учора відбулася матеріалізація найбільшої сьогоднішньої фобії українців. Серед білого дня рожевий американізований «п’ятачок» людського зросту раптово опинився на майдані Незалежності. «Свиня» одразу кинулася бігати вулицями міста, наганяючи жах та розповсюджуючи смертельну хворобу з поцілунками власного плюшевого рильця.

Іллєнко під вітрилами

Іллєнко під вітрилами

Найближчі чотири місяці Михайла Іллєнка годі буде знайти в Україні — цей час режисер проведе у складі екіпажу в навколосвітній подорожі. Михайло Герасимович — відомий яхтсмен, проте в море його покликала не пристрасть до вітрильного спорту, а професійні зобов’язання. Під час подорожі він планує відзняти епізоди, які мають увійти в його новий повнометражний художній фільм про українського льотчика Івана Доценка. «Щоб закінчити фільм, нам потрібно літо, тому у мене зараз піврічна пауза, безробіття. А оскільки бити байдики я не хочу, то пристав на цю пропозицію — адже в Антарктиді я планую зняти кадри, пов’язані з Чукоткою», — поділився з «УМ» Михайло Іллєнко.

«Тюнінг» для луски

«Тюнінг» для луски

Понад три тонни зіпсованої риби зібрала ветеринарна міліція за одну добу на рибному ринку Генічеська, що на Херсонщині. З’ясувалося, що власники товару «з душком», щоб додати йому привабливого вигляду, рибу заздалегідь... фарбували й коптили. В’ялена, копчена, сушена риба всіх видів елементарно смерділа.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики