Не витримали найвитриваліші

Не витримали найвитриваліші

Організація Об’єднаних Націй тимчасово евакуює з Афганістану 600 із 1300 своїх співробітників, які не є громадянами цієї країни. Про це йдеться в заяві ООН. Позавчора агенція «Ассошіейтед пресс» повідомляла з посиланням на власні джерела, що спочатку планувалося вивести з охопленої війною країни навіть 900 співробітників ООН. Кардинальне рішення ухвалили після минулотижневого теракту в Кабулі, внаслідок якого загинули п’ятеро представників Об’єднаних Націй.

Рука робить одне, розум — інше

Рука робить одне, розум — інше

Таки варто поважати людей, які не зра­джують своїм переконанням і йдуть проти волі більшості. Президент Чехії Вацлав Клаус був змушений останнім із 27 глав країн–членів Євросоюзу поставити свій підпис під Лісабонською угодою, але не змінив свого скептичного ставлення до ЄС як загрози суверинітету та національній ідентичності його країни. «Однією з цілей президента Клауса після підписання Лісабонської угоди буде боротьба за суверенітет Чеської держави, а одним зі способів такої боротьби може бути вихід Чехії зі складу ЄС», — заявив у інтерв’ю чеському телеканалу «Прима» речник та один із найближчих співробітників Клауса — Петр Хаєк. Хаєк, який також є заступником глави канцелярії чеського президента, додав, що це його приватна думка, бо Клаус йому нічого такого не говорив. Після підписання Лісабонської угоди Клаус відбув на кілька днів до США.

Викрадений імам звинувачує...

Викрадений імам звинувачує...

Суд у Мілані позавчора заочно засудив 23 колишніх співробітників ЦРУ США та двох італійських агентів спецслужб до різних термінів ув’язнення (максимальне — до восьми років), визнавши їх винними у викраденні в 2003 році імама міланської мечеті Абу Омара. Як повідомляє «Євроньюз», одночасно суддя Оскар Магі зняв обвинувачення з трьох американців, зважаючи на їхній дипломатичний імунітет.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики