«Будуть дострокові вибори»

«Будуть дострокові вибори»

Віктор Ющенко оприлюднив свою виборчу програму. Вона має назву «Вільна, справедлива та сильна Україна» та викладена на інтернет–сайті кандидата в президенти www.nashvybir.com.ua. Нагадаємо, Ющенко мав представити свою програму в Києві 1 листопада під час мітингу, однак його довелося перенести у зв’язку з епідемією грипу.

Переглянути не можна зволікати

Переглянути не можна зволікати

Сьоме листопада — термін, коли НАК «Нафтогаз України» має заплатити російському «Газпрому» за імпортований у жовтні природний газ. З приводу цього позавчора «Нафтогаз» видав недвозначну заяву, в якій окреслив складнощі з акумулюванням коштів для розрахунку за «блакитне паливо» з Росії. Як видно, у «газовому» секторі у стосунках двох країн назріває нове загострення.

Литвина і Кучму допитають?

Литвина і Кучму допитають?

За неофіційними даними «УМ», Генпрокуратура має намір сьогодні викликати на допит Голову Верховної Ради Володимира Литвина, а колишнього Президента Леоніда Кучму — на наступному тижні. Причина — підтвердження міжнародними експертами автентичності записів Мельниченка, на яких Кучма і Литвин обговорюють, що треба зробити з журналістом Георгієм Гонгадзе.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Станіслав Шушкевич: Лукашенко залишив мені пенсію розміром 1 євро

Станіслав Шушкевич: Лукашенко залишив мені пенсію розміром 1 євро

Це розмова з людиною, яка в грудні 1991 року підписала з Леонідом Кравчуком і Борисом Єльциним декларацію про припинення існування Союзу РСР. Людиною, яка все життя прожила в Мінську, а нині мусить поневірятися різними географічними широтами, аби вижити. Людиною, яка від 1991–го до 1994–го було головою верховної ради Білорусі — першим лідером незалежної країни.

До того Станіслав Шушкевич, фізик за освітою, шість років був проректором із наукової роботи Білоруського держуніверситету і 20 років — завідувачем кафедри ядерної фізики БДУ. Часто бував у Львові, щоправда, останній раз — у 1987 році. Мабуть, мало хто знає, що Шушкевича «сватали» на директора Львівського філіалу Інституту метрології. Тоді, в 1972–му, він «побачив, що й своїх спеціалістів в інституті вистачає», тому й залишився в Мінську.

Минулого тижня пан Станіслав знову приїхав до Львова — щоб узяти участь у міжнародній конференції «За нашу і вашу свободу! За наше спільне майбутнє!», присвяченій 20–річчю падіння Берлінської стіни в Центрально–Східній Європі. Три дні політологи, історики, науковці, громадські діячі, журналісти з країн Центральної та Східної Європи осмислювали й обговорювали грандіозні події, що почалися 20 років тому, виробляли пропозиції, на що звернути увагу надалі в розвитку демократичних процесів у Польщі та Україні, Чехії та Литві, Білорусі й Росії. Станіслав Шушкевич був однією з найцікавіших постатей на цьому форумі.

Всі статті рубрики