Ще троє відомо

06.11.2009

На груповому етапі Суперліги залишається провести ще два тури, а вже відома майже половина учасників наступного раунду. У середу володарями перепусток до «плей–оф» стали «Ліон», «Арсенал» та «Севілья».

Українського вболівальника найбільше цікавив поєдинок у Ліоні, де французи вперше в історії приймали «Ліверпуль» нашого Андрія Вороніна. У «мерсісайдців» зараз відчутні проблеми з лінією атаки, тому номінально запасний українець з’явився на полі стадіону «Жерлан» зі стартових хвилин. Одесит мав шанси відзначитись, але змарнував. Забили гості лише тоді, коли нашого форварда на 67–й хвилині замінив голландець Райан Бабел.

Підсумкова нічия суттєво погіршила становище англійців у групі Е: для виходу до 1/8 їм тепер потрібно перемогти у двох наступних поєдинках та вірити, що «ткачі» відберуть очки у «Фіорентини» в Італії. Принаймні їхній тренер Клод Пюель обіцяв не «зливати» гру: «Ми поважаємо своє ім’я, тому не збираємося нікому програвати просто так».

«Ми ще не вилетіли з Ліги, тому в матчі проти «фіалок» маємо створити чергове чудо. Досвід таких звитяг у нас уже є», — це вже тренер «червоних» Рафаель Бенітес вірить у свою команду. Хоча його «Ліверпуль» до цієї середи чотири роки поспіль не втрачав очки у Франції.

Заздалегідь забезпечив собі вихід із групи Н «Арсенал». Суперник лондонців, голландський «АЗ», до цього ніколи не перегравав англійські клуби на їх­ньо­му полі, а позавчора взагалі зазнав розгрому. «Треба зберегти той дух, який присутній у нас останнім часом, і тоді зможемо досягнути неабияких висот», — каже тренер «канонірів» Арсен Венгер.

Попри нічию зі «Штутгартом» на власному полі, вже вирішила турнірне завдання й «Севілья». Адже шість попередніх домашніх поєдинків Суперліги іспанці лише вигравали. А от за другу путівку до «плей–оф» та за місце в Лізі Європи в групі G розгортається серйозна боротьба.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 4–й тур.

Результати середи

Група Е

«Фіорентина» (Італія) — «Дебрецен» (Угорщина) — 5:2 (Муту, 14; Дайнеллі, 52; Монтоліво, 59; Маркіоні, 61; Джилардіно, 74 — Рудольф, 38; Кулібалі, 70), «Ліон» (Франція) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:1 (Лісандро, 90 — Бабел, 83).

Турнірне становище: «Ліон» — 10, «Фіорентина» — 9, «Ліверпуль» — 4, «Дебрецен» — 0.

Група G

«Уніря» (Румунія) — «Рейнджерз» (Шотландія) — 1:1 (Онофраш, 88 — Маккалох, 78), «Севілья» (Іспанія) — «Штутгарт» (Німеччина) — 1:1 (Навас, 14 — Кузманович, 79).

Турнірне становище: «Севілья» — 10, «Уніря» — 5, «Штутгарт» — 3, «Рейнджерз» — 2.

Група Н

«Арсенал» (Англія) — «АЗ» (Голландія) — 4:1 (Фабрегас, 25, 52; Насрі, 43; Діабі, 72 — Ленс, 82), «Стандард» (Бельгія) — «Олімпіакос» (Греція) — 2:0 (Мбокані, 31; Йованович, 88).

Турнірне становище: «Арсенал» — 10, «Олімпіакос» — 6, «Стандард» — 4, «АЗ» — 2.