«Бацьківська» підтримка

«Бацьківська» підтримка

Учора Олександр Лукашенко перебував з візитом у Києві. На площі перед секретаріатом Президента його зустрів Віктор Ющенко, який після офіційних церемоній привітання повів гостя у Будинок із химерами Городецького. Президент Білорусі не здійснював офіційних візитів в Україну з 1997 року і його український візаві це оцінив: «Я сердечно дякую Олександру Григоровичу за візит, який буде надзвичайно змістовним», — пообіцяв Президент Ющенко.

Храм над прірвою

Храм над прірвою

Візитна картка столиці, пам’ятка архітектури тріщить по швах. Збудована у 1749—1754 роках, Андріївська церква вже цієї весни була на межі руйнування — вона зависла над прірвою через сповзання ґрунту. Учора ж обвалились церковні сходи. Тож храм укотре закрили на ремонт, аби укріпити конструкції, повідомляє газета «Новая».

До маски ще й калоші

До маски ще й калоші

З огляду на останні події, що зробили народ усієї країни іпохондриками, погода може довести мало не до істерики. Цими вихідними можна не замерзнути, але промочити ноги, тож буде доцільно, крім марлевої пов’язки, екіпіруватися ще й давно забутими калошами. «В Україну йдуть теплі вологі повітряні маси з Півдня», — розказала кореспонденту «УМ» Людмила Савченко, начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру».

«112» на всі випадки життя

«112» на всі випадки життя

Наразі єдиний у країні call–центр «112» відтепер діє на базі Львів­ського державного університету безпеки життєдіяльності Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Тут навчаються як курсанти, так і службовці МНС, які в майбутньому працюватимуть на подібному обладнанні у своїх управліннях. На сьогоднішній день сall–центр функціонує в тестовому режимі, втім тут завжди готові до виклику диспетчер, парамедик та психолог–консультант. «Наразі номер «112» діє паралельно з номером «101». Наприклад, людина набирає 112 і потрапляє до диспетчера головного управління МНС у Львівській області, який і скеровує інформацію в наш центр», — розповів «УМ» керівник прес–служби Львів­ського державного університету безпеки життєдіяльності Антон Крук.

Покинуті в Колумбії

Покинуті в Колумбії

Екіпаж танкера–асфальтовоза «Ріо Браво І» звернувся до міжнародної профспілки транспортних робітників по допомогу в ситуації, коли їхній працедавець їх обманув і покинув напризволяще. Восьмеро моряків, серед яких троє українців та п’ятеро росіян, написали листа, в якому йдеться, зокрема, що «з 01.09.09 без повідомлення членів екіпажу, які уклали договори з крюїнговим агентством «Таллот Крюїнг», Естонія, було припинено роботу з нами щодо виконання зобов’язань, даних «Таллот Крюїнг».

«Лексус» як бронежилет

«Лексус» як бронежилет

Позавчора невідомі ледь не вкоротили віку керівникові молодіжної організації Партії регіонів у Львівській області Юрію Березовському, відкривши стрілянину в бік його «Лексуса», повідомляє Zahid.net. Інцидент стався близько 15.00 неподалік районного центру Пустомити, куди «регіонал» їздив у «приватних справах». Повертався Березовський уже разом із товаришем. «Приблизно за три кілометри від Пустомит (у напрямку Львова. — Авт.) ми зробили зупинку і вийшли з машини. Саме в цей момент пролунали постріли», — розповідає постраждалий. Кулі дивом не зачепили чоловіків і лише пошкодили іномарку. Утім наслідки могли б бути значно серйознішими: одна з куль застрягла в задніх дверцятах, ледь не влучивши у паливний бак, переконаний Березовський.

Під прицілом — ревізори аптек

Під прицілом — ревізори аптек

Унаслідок несподіваного нападу невідомими в масках на Василя Фесенка, повідомила «УМ» представник відділу взаємодії з засобами масової інформації Одеської міської міліції Тетяна Хмельницька, «зловмисники завдали потерпілому кілька ножових колото–різаних ран, причому напад скоєно неподалік офісу Держінспекції на проспекті Гагаріна облцентру». Намагаючись урятуватися від розправи злочинців, пан Фесенко зробив кілька пострілів по нападниках із зареєстрованого пістолета.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Смерть капітана

Смерть капітана

Швидше за все, 27–річний чоловік звів рахунки з життям добровільно. За джерелами інтернет–видання «Флот 2007», матрос із добового наряду частини знайшов того з «макаровим» у правій руці у службовому кабінеті. До того ж поруч буцімто лежала записка, мовляв, у моїй смерті нікого не звинувачувати. Медики ж констатували загибель від кульового поранення в голову. Табельну зброю і 16 набоїв до неї «каплей» отримав перед виходом на вахту.

Всі статті рубрики