РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.11.2009

7 мільярдів гривень

розраховує взяти в кредит у наступному році державне підприємство «Укрзалізниця». За словами генерального директора вітчизняного залізничного перевізника Михайла Костюка, цьогоріч відомству вдалося залучити лише 1 мільярд гривень, хоча розраховували на 4 мільярди. Пан Костюк також додав, що загальний кредитний портфель «Укрзалізниці» нині становить 8 мільярдів гривень. Із цих коштів відомство планує сплатити за кредитними зобов’язаннями 3,5 мільярда гривень у цьому році і стільки ж — у наступному.

 

150 тисяч гривень

зібрано в Івано–Франківську під час проведення щорічної благодійної акції щодо надання допомоги дітям із вадами зору «Почуйте всі!». Акцію вкотре організував фонд «Серце до серця». За повідомленням управління у справах сім’ї та молоді Івано–Франківської облдержадміністрації, загалом за всі етапи проведення благодійного заходу вдалося зібрати 2,7 мільйона гривень. В управлінні також додали, що цьогоріч до проведення акції залучили членів молодіжних і дитячих громадських організацій, учнів загальноосвітніх, позашкільних закладів і працівників мережі центрів соціальних служб.

 

32 тисячі позовів

від «дітей війни» надійшли до судів Полтавської області з вимогою виплатити доплати до пенсій. Як повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду Полтавщини Валерій Руденко, з 19 тисяч розглянутих Фемідою позовних заяв задоволено більше 18 тисяч. А вже майже 5 тисяч судових рішень вступили в силу й, відповідно до цих рішень, наразі виплачуються відшкодування із держбюджету. Пан Руденко також спрогнозував, що з кожним роком кількість позовів від «дітей війни» лише зростатиме.

 

100 офіцерів НАТО

прибули в Україну для ознайомлення з основними підходами нашої держави до реалізації політичних, економічних та військових завдань. За повідомленням прес–служби Міністерства оборони України, під час дводенного виїзного курсу на базі Національної академії оборони України гості ознайомляться із засадами та основними підходами реалізації Україною завдань, поставлених у рамках співпраці, започаткованої під час проведення IX Міжнародного тижня НАТО в Україні.

 

82 відсотки українців

не сумніваються, що президентські вибори у січні наступного року супроводжуватимуться масовими фальсифікаціями. Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», 83% опитаних переконані, що після проведення виборів основні кандидати, які програють змагання за пост глави держави, неодмінно оскаржать результати. А в те, що волевиявлення пройде без фальсифікацій і судової тяганини, вірять лише 8,5% наших громадян. При цьому тільки 12,6% опитаних допускають повторення 2004 року з масовими акціями протесту у випадку фальсифікацій.

 

64,2 відсотка українців

найбільше непокоїть зростання цін. Ще 52,4% опитаних під час соціологічного дослідження, проведеного Всеукраїнською соціологічною службою, висловили стурбованість украй повільним зростанням заробітних плат і пенсій, а 42,6% — зростанням рівня безробіття. При цьому 18,6% респондентів оцінюють добробут власних родин як украй важкий, коли вони ледве можуть зводити кінці з кінцями. 38,4% зазначили, що їм вистачає грошей на харчі, однак — не вистачає на придбання одягу чи взуття. І лише 6% наших співвітчизників не відчувають жодних проблем із матеріальним достатком.

 

6 людей

померло на Житомирщині від переохолодження з початку опалювального сезону в Україні. За повідомленням Житомирського обласного центру здоров’я, нещасні випадки мали місце у Новоград–Волинському районі, а також у Житомирі та Новоград–Волинському. В усіх цих випадках, стверджують лікарі, загиблі від переохолодження організму вживали алкогольні напої та не мали певного місця проживання. Загалом із початку поточного року в регіоні від переохолодження померли 35 осіб.

 

3/4 українців

вважають, що найбільшою загрозою для національної безпеки нашої держави є конфлікт між гілками влади. Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Всеукраїнською асоціацією політичних наук, так думають 75,6 відсотка наших співвітчизників. Ще 74 відсотки опитаних зазначили, що не меншою загрозою для нацбезпеки може стати конфлікт між владою та народом. Голова асоціації політичних наук Валерій Бебик також додав, що єдиним, хто вніс у парламент законопроект для розв’язання цих загроз, є Президент України Віктор Ющенко.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>