Усі зірки нашої «Молодості»

29.10.2009

«Ну і хто там із зірок приїхав на фестиваль?» — друге за популярністю запитання (після нових і цікавих фільмів) про події на «Молодості». Звісно, київський фестиваль не Канни, і червона доріжка — не наш стиль обсервації успішних і багатих, проте організатори фестивалю намагаються привезти до Києва відомих кінематографістів. На 90% підтверджено присутність Жана Клода Ван Дамма: учора йому мали придбати квитки. «Актор збирається знімати тут кіно, у нього запланована поїздка на Одеську кіностудію», — проанонсував плани голлівудської зірки голова прес–служби «Молодості» Максим Ільяшенко.

А от приїзд зірки російського кіно Чулпан Хаматової, за офіційною інформацією, все ж відміняється. Інтригу тримали до останнього, проте майстер–класу за участі татарської акторки київські кіномани так і не відвідають. Натомість до нас приїде Барбара Брильська, оптимістично інформує прес–служба фестивалю.

З раритетних гостей «Молодості» — син Чарлі Чапліна, 56–річний Євген Чаплін, який презентував на фестивалі знаменитий батьків фільм «Цирк» (до 80–річчя його створення). Сам Євген відомий тим, що у 2003 році зняв документальну картину «Чарлі Чаплін: забуті роки» і є президентом Міжнародного кінофестивалю комедії у Віві (Швейцарія), де й проживає. Фестиваль відвідав також японець Кері–Хірюкі Тагава, який свого часу зіграв у фільмі «Щоденник гейші».

Крім неприїзду Хаматової, прихильників «Молодості» цьогоріч спіткало ще одне розчарування — через технічну несумісність копії та обладнання не покажуть володаря «Золотої пальмової гілки–2009» — «Білу стрічку» Міхаеля Ханеке.