Держава посеред війни

Держава посеред війни

Покрова на Волині зустріла Президента України Віктора Ющенка колючим вітром, дощем та снігом на зеленому листі. Снігопад, що звалився на Західну Україну в ніч на 14 жовтня, вибив із колії функціонування понад сотні населених пунктів області. Тому мешканці селища Колки , що на Маневиччині, вже засумнівалися, що Президент приїде до них на святкування Дня українського козацтва та 67–ї річниці від створення Української Повстанської армії, що зародилася на Покрову саме на волинських теренах. Однак президентський кортеж прибув у Колки після дванадцятої години, як і планувалося.

Бійцівський клуб–2

Бійцівський клуб–2

Із двох учорашніх новин важко вибрати одну — найважливішу. І все ж довгоочікуваною та бажаною звісткою для більшості киян буде скасування нових тарифів на житлово–комунальні послуги, які діяли в столиці з 1 червня. З 1 листопада Київ платитиме за старими цінами. Першою про це заявила Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. «Нарешті досягнуто повне порозуміння з керівництвом Києва, і на вимогу Кабінету Міністрів прийнято спільне рішення — з 1 листопада 2009 року повернути старі тарифи», — сказала вона. Тимошенко також зазначила, що суттєве підвищення тарифів мерією Києва у червні було необґрунтоване. До речі, Юлія Володимирівна обіцяє не обмежуватися Києвом і проінспектувати всі регіони України на предмет підготовки до опалювального сезону, а також розглянути встановлені там ціни на послуги ЖКГ.

Майже ідеальне вбивство?

Майже ідеальне вбивство?

Наступного дня після вибуху газової труби, внаслідок якого загинув бізнесмен Брагінський, генеральний директор ВАТ «Дніпрогаз» Богдан Стегній дав прес–конференцію, де запевнив: до системи газопостачання втрутилися навмисне. За його словами, ніякого пошкодження в газовій системі не було, а загорання газу сталося внаслідок зовнішнього впливу, найімовірніше, вибуху. Це пов’язано з тим, що тріснула чавунна засувка.

Любов за ваші гроші

Любов за ваші гроші

Близько півтисячі робітниць сексуальної індустрії нараховував обласний благодійний фонд «Повернення до життя» в Кіровограді. Усі вони — жінки віком від 18 до 50 років. Як розповіла «УМ» менеджер із профілактики ВІЛ/СНІД серед працівників сексуального бізнесу Олена Лимар, у фонді взялися за підрахунок жінок легкої поведінки, аби контролювати та запобігти розповсюдженню ВІЛ в обласному центрі. Лякає те, що з 2000 року кількість інфікованих працівниць сексуального бізнесу збільшилася з 23 до 41%. «З 450 повій 250 жінок уже охоплені програмою запобігання розповсюдженню ВІЛ. Наші працівники консультують їх, пропонують пройти тест на ВІЛ, — каже Олена Лимар. — Здебільшого працюємо з вуличними повіями, вони найменш захищені».

Тільки кулі свистять по редакції

Тільки кулі свистять по редакції

На Покрову,14 жовтня, редакція колишньої волинської «молодіжки», а нині тижневика «Віче–інформ», святкувала 70–річчя своєї газети у настрої не вельми святковому. Зіпсував його не лише снігопад, що накрив усю Волинь ввечері напередодні, а й невідомі зловмисники, які обстріляли приміщення газети близько 23–ї години того ж дня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Україну завітала зима

В Україну завітала зима

Через різке погіршення погодніх умов 13,14 жовтня — похолодання і сильні опади у вигляді дощу і мокрого снігу — у кількох областях Західної України склалася ситуація, близька до надзвичайної. На дорогах зафіксовано підвищення рівня аварійності, а на деяких ділянках рух паралізовано. Вулиці міст засипало снігом: подекуди висота снігового покриву сягає 10 сантиметрів, у горах — 30 сантиметрів. Сотні населених пунктів залишились без енергопостачання — найбільше від негоди постраждали Львівщина і Прикарпаття. Проливні дощі та мокрий сніг можуть призвести до підйому рівня води в гірських річках та до формування селевих потоків.

Всі статті рубрики