Найшла коса на камінь

Найшла коса на камінь

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Очільники нашої держави вирішили вкотре поборотись за Одеський припортовий. За його приватизацію агітує Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. «29 вересня відбудеться чесна, прозора, абсолютно відкрита процедура залучення інвесторів для Одеського припортового заводу», — запевнила Прем’єрка. Таким чином уряд планує «підлатати» дірки у дер­жавному бюджеті.

Шлунок солдата — мішень

Шлунок солдата — мішень

Останнім часом отруєння солдатів — уже майже звичні в українських Збройних силах. Не є винятком навіть такі елітні частини, як Перший окремий полк Президента України, «зразково–показове» формування, дислоковане в Києві. Минулого вівторка 15 солдатів–строковиків із цього полку поскаржилися на гострий розлад шлунка. Їх негайно ізолювали на карантин, а з ними і 138 товаришів по службі, які з ними контактували. Як повідомив «УМ» прес–секретар командування Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Сергій Азиркін, у півтора десятка солдатів, які мали розлади, організм за кілька днів сам упорався з хворобою, тож їх не госпіталізували, а решта виявилися здоровими.

Врятувати «Люфтваффе»

Врятувати «Люфтваффе»

Одеські водолази знайшли на дні Чорного моря уцілілі рештки німецького літака часів Другої світової війни з останками військовослужбовця й напівзотлілими документами загиблого екіпажу «Люфтваффе». Як повідомили в четвер на зустрічі з журналістами місцевий дайвер Владлен Тобак і директор департаменту підводної спадщини Інституту археології НАН України Сергій Воронов, ідеться про унікальну знахідку, бо таких Ю–52 збереглося у світі не більше двох десятків.

«Продам власну... смерть»

«Продам власну... смерть»

Одержати матеріальний зиск від власної смерті на 40–му році життя спробував мешканець Мелітополя. Приблизно опівдні чоловік прийшов в одну з місцевих телерадіокомпаній із пропозицією... повіситися: «Ви заплатите гроші для моєї сім’ї, а я на себе перед телекамерою накладу руки...». Божевільних з–поміж його співрозмовників–журналістів, звісно ж, не було, відтак кандидата в самогубці виставили за двері, порадивши взяти себе в руки і шукати оптимальний вихід із матеріальної скрути, а не гілляку для мотузки. Про всяк випадок журналісти відразу ж зателефонували до міськвідділу міліції, аби повідомити про незвичного відвідувача, інформує Центр громадських зв’язків Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Запорізькій області.

Друга Пречиста дощем поливає

Друга Пречиста дощем поливає

У християнстві не прийнято святкувати земний день народження святих, бо день їх­ньої смерті на землі — це день народження на небесах. Одним із винятків є Різдво Пречистої Діви Марії, земне народження якої Церква також відзначає. Батьки Марії — Іоаким і Анна — не мали дітей, але не втрачали надії на милість Божу. Вони дали обітницю, що віддадуть дитину, яку їм пошле Господь, на Божу службу. Мрія подружжя збулася — коли обоє вже були похилого віку, у них народилася Марія, майбутня Мати Ісуса Христа. Для всіх християн благочестива Діва є заступницею, вона відчинила їм двері раю, замкнений колись злочином Єви. «День Різдва Богородиці є Свято всесвітньої радості, тому що Богородицею весь рід людський оповився і смуток праматері Єви змінився на радість», — йдеться у священних писаннях. Цікаво, що серед чудотворних ікон найчастіше зустрічаються образи Богоматері. Пояснюють цей феномен силою віри людей, які моляться саме цій іконі. Адже вони впевнені, що піднесена на небо земна жінка зрозуміє їх краще й не відмовить у заступництві.

Проща в погонах

Проща в погонах

Цими вихідними на Тернопільщині вперше відбудеться всеукраїнське паломництво військових, пожежників, рятувальників, міліціонерів, прикордонників та інших «людей у погонах» до Святині у селі Зарваниця під гаслом «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться». Лише самих військовослужбовців Збройних сил України, які добровільно зголосилися взяти участь у прощі — близько тисячі, повідомляють у Міноборони. Під час паломництва відбудеться молебень у зарваницькій парафіяльній церкві, урочиста хода учасників до скульптури Матері Божої, посвячення хоругов, Хресна дорога, Божественна літургія та архієрейська Божественна літургія. За військовими Збройних сил, які загинули під час виконання обов’язку та в операціях з підтримки миру на територіях інших країн, відслужать панахиду. Організатори сподіваються заснувати нову військову традицію, аби військове паломництво до Зарваниці відбувалося щороку.

Невільничий ринок XXI століття

Невільничий ринок XXI століття

Держава має намір запровадити програму, в якій передбачено створення єдиного обліку постраждалих від торгівлі людьми, про це йшлося на нещодавньому засіданні колегії в Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту. Передбачається посилення державного контролю за діяльністю посередницьких фірм, які займаються працевлаштуванням українських громадян за кордоном, а також збір об’єктивних статистичних даних про випадки работоргівлі. Основою для реалізації цих ініціатив можуть стати результати діяльності регіональних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які ще у 2008 році почали вести окремий облік жертв торгівлі людьми. При центрах також діють мобільні пункти, що надають консультативно–юридичні послуги. На часі — питання законодавчого забезпечення такої роботи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чернівці. Володимир Івасюк. «Червона рута»

Чернівці. Володимир Івасюк. «Червона рута»

Праворуч — енергійна тінейджерка, підтанцьовуючи, співає разом із солісткою. Ліворуч — чоловік пенсійного віку махає руками в такт музиці і, врешті, пропонує йти танцювати. Межею перед нами є ряд ліхтариків із запаленими свічками, що відділяє глядачів від майданчика, на якому відбувається концерт. Там — Марічка Бурмака. Фестиваль «Червона рута» розпочався. 17 вересня, рівно в той день, коли вперше відкрився 20 років тому.

Всі статті рубрики