Визнання третьої кінореволюції

Визнання третьої кінореволюції

Позавчора, 2 вересня, у Палаці кіно на острові Лідо офіційно відкрили черговий кінофорум, що є частиною Венеційської бієнале. Церемонію відкриття вела чарівна італійська актриса Марія Грація Кучінотта, яка починала як модель, а в останні роки перекваліфікувалася в продюсери. У 1994 році синьйора Кучінотта вже з’являлася на кінофорумі у Венеції — як героїня фільму «Поштар» Майкла Редфорда. Тепер італійку удостоїли честі бути господинею церемонії відкриття та закриття.

Фарфор для Брежнєва і Шевченка

Фарфор для Брежнєва і Шевченка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У галереї–крамничці біля головних воріт у «Мистецький арсенал», паралельно до виставки «З глибин», відкрито експозицію «Коростенський фарфор». За концепцією вона не має нічого спільного з архаїчною і сучасною пластикою, що розміщена всередині «Арсеналу», хіба що, як каже Ірина Мамонтова, перший заступник голови правління закритого акціонерного товариства «Коростенський фарфор», їх підтримує одна і та ж людина — Віктор Ющенко. «Ще до того, як він став Президентом, Віктор Андрійович приїжджав до нас на завод, купував сервізи «Мальовнича Україна», «Царівна». Маємо навіть тарілки з його підписом», — хвалиться почесним покупцем Ірина.

Муратова шокує

Муратова шокує

Наступний тиждень для останнього фільму Кіри Муратової «Мелодія для шарманки» буде бенефісним. Навіть якщо журі міжнародних фестивалів залишать стрічку поза увагою, її побачать і про неї почують майже одночасно на двох кінцях світу — на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у програмі «Майстри» (з 10 по 19 вересня) і в основному конкурсі XVIII Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви й Естонії «Кіношок–2009» в Анапі (з 13 по 20 вересня). «Фестиваль у Торонто — один із найважливіших ринків кіноіндустрії. Це найбільший фестиваль у світі з найширшим діапазоном жанрів. Те, що Україна вперше буде представлена на ньому стрічкою такого майстра, як Муратова, дає гарантію, що наш фільм не залишиться непоміченим», — зазначив продюсер «Мелодії для шарманки» Олег Кохан.

АФІША

АФІША

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оксана Забужко: Без інтелектуального хребта будемо бабратися в тому самому болоті

Оксана Забужко: Без інтелектуального хребта будемо бабратися в тому самому болоті

Цьогорічне літо Оксани Забужко минуло в режимі жорсткого графіка. Усамітнившись у лісі, на кордоні Голландії й Німеччини, письменниця завершувала новий роман «Музей покинутих секретів» із невеличкою, за її словами, перервою на певні виробничі моменти — інтерв’ю для місцевих мас–медіа з нагоди виходу у голландському перекладі її «Польових досліджень з українського сексу», лекцій для студентів. До Києва пані Оксана прилетіла наприкінці серпня буквально на пару тижнів, звідки вже у перших числах вересня збирається на літературний фестиваль до Словенії. У цьому проміжку нам і пощастило вихопити її зі звичного цейтноту, домовившись про зустріч для читачів «УМ».

Всі статті рубрики