«Хатинка» для першого Президента

«Хатинка» для першого Президента

Напередодні річниці Незалежності України вислови першого Президента Леоніда Кравчука початку 90–х про скромну «хатинку» знову актуальні. Нагадаємо, тоді Леонід Макарович саме так називав свій будинок на державній Кончі–Заспі, де наразі на урядових дачах отаборилася вся колишня й нинішня політична еліта країни. За роки незалежності змінилися тут і ціни: ще напередодні кризи «хатинку» Кравчука на території Кончі–Заспи в елітному селищі «Золоті ворота» ріелтори оцінили майже в 2,5 мільйона доларів. Але екс–Президенту нині, очевидно, стало затісно,і він розширив межі садиби ще на півгектара «золотої» земельки.

Опозиційна арифметика

Опозиційна арифметика

«Можна стверджувати, що парламент подолає президентське вето на новий закон про вибори Президента», — сказав учора на прес–конференції перший заступник Голови Верховної Ради, «регіонал» Олександр Лавринович. Віце–спікер спирається на оприлюднені рішення фракцій Партії регіонів та Блоку Тимошенко з приводу голосування. Лавринович зауважує, що зміни до виборчого законодавства готували депутати з різних політичних кіл, тому голосів для подолання (а потрібно — 300) має вистачити.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Андрій Магера: На виборах особливо не зекономиш

Андрій Магера: На виборах особливо не зекономиш

Сьогодні Верховна Рада планує розглянути закон про вибори Президента, який було ветовано главою держави. Цікаво, що парламентарії скликали позачергову сесію ще до того, як з’явилося саме вето. І вже тоді було відомо, що вони намагатимуться подолати очікувану «червону картку» від Віктора Ющенка. Фракція БЮТ давно назбирала стоси депутатських підписів, щоб скликати «позачергівки». Однак тут постає питання чистоти процедури. Адже сесію треба скликати із конкретним порядком денним. Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, котрий зараз головує на засіданнях ЦВК за відсутності її керівника Володимира Шаповала, теж має питання і до процедури прийняття закону, і — особливо — до його суті. На думку Магери, окремі пункти закону можуть нести загрозу для виборів.

Всі статті рубрики