ЦИТАТИ ТИЖНЯ

21.08.2009

Борис Нємцов,
російський політик
— про звернення Медвєдєва до Ющенка:

— Український Президент може йому подобатися чи не подобатися, але Ющенко — не 100–доларова купюра, щоб подобатися всім. Але ж він — вибір українського народу, і мені здається, що відповідальний президент відповідальної країни мусить поважати такий вибір. Якщо Медвєдєву щось не подобається, це не означає, що він, як вередлива дівчинка, може фиркати й казати: «Ні, виберіть мені іншого Президента, тоді я з ним розмовлятиму».

(«Форум»)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про потребу радикальних дій із дерегуляції умов ведення бізнесу:

— Ці дії повинні бути «за принципом гільйотини», як це було в 2005 році, коли просто повністю скасовувався якийсь блок нормативних актів, який регулював той або інший вид діяльності, тому що в цьому нагромадженні (документів) вже просто неможливо було розібратися, хто має рацію і хто винен.

(«РБК–Україна»)

 

Микола Томенко,
віце–спікер
— про креативність агітації за Тимошенко:

— Реклама «Вони блокують — вона працює», «Вони руйнують — вона працює» тощо — це не лише реклама на підтримку Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко, яка працює сьогодні на подолання кризи. Це реклама на підтримку кожної української жінки, яка в сьогоднішніх непростих умовах утримує на собі свою родину.

(УНІАН)

 

Віктор Ющенко,
Президент України
— про пам’ятник Мазепі у Полтаві й протидію міської влади:

— Я особисто звернуся в мерію Полтави з цим проханням. Це ваш обов’язок, щоб на цій землі ухвалити рішення про встановлення пам’ятника Мазепі... Мер Полтави топчеться по українській гід­ності.

(УНІАН)

 

Петро Симоненко,
голова Компартії
— про те, за ким цікавіше буде спостерігати на виборах — за досвідченими політиками
чи молодими:

— «Новачки», як і «старички», — з одного гнізда. І ці пташки давно літають, розповідають усілякі історії, пісні співають. Відтак у нас кожна виборча кампанія перетворюється на вибір однієї з голів багатоголового дракона. Кожна з голів розповідає своє, але живіт у них один. Цей живіт пов’язаний із крупним капіталом. Коронація однієї з голів нічого не змінить, бо дракон продовжує пожирати те, що виготовляє народ.

(прес–служба КПУ)