НОВИНИ ПЛЮС

21.08.2009

Проблеми в «Надрах»

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко звинуватила осіб, пов’язаних із Партією регіонів, у незаконному захопленні НАК «Надра України». «Учора було вчинено рейдерське захоплення на чолі з паном Ставицьким (екс–голова «Надр»)», — заявила Тимошенко вчора на позачерговому засіданні уряду. За її словами, колишній керівник компанії у супроводі семи осіб увірвався в офіс компанії та взяв його під свій контроль. На думку Тимошенко, це було зроблено з метою викрасти документи для доступу до родовищ вуглеводнів, повідомила агенція «Інтерфакс–Україна».

Тимошенко домовилася з Путіним

Першого вересня у Польщі відбудеться двостороння зустріч прем’єр–міністрів України та Росії. Про це Юлія Тимошенко і Володимир Путін домовилися під час телефонних переговорів у середу, повідомляє прес–служба Кабміну. Голови двох урядів перебуватимуть у Польщі на запрошення прем’єр–міністра цієї країни Дональда Туска.

Також Тимошенко й Путін обговорили питання проведення в жовтні в Україні чергового засідання українсько–російського економічного комітету та погодили орієнтовний порядок денний цих переговорів. Серед питань, які розглядатимуть, — спільне серійне виробництво літака Ан–70, а також інші напрямки економічної співпраці. Ю. В. Т. і В. В. П. також констатували позитивну та ефективну двосторонню співпрацю у виконанні газової угоди про поставки в Україну та транзит до Європи російського газу.

Почім бензин від Кабміну?

Уряд Юлії Тимошенко повністю провалив ситуацію на ринку нафтопродуктів. Таку думку в інтерв’ю журналістам висловив депутат від Партії регіонів, екс–керівник «Нафтогазу» Юрій Бойко, повідомляє «Ліга.net». За словами опозиційного міністра, за останні десять днів (з 9 серпня) бензин А–95 у середньому подорожчав в Україні на 10% — із 6,90 грн. до 7,59 за літр. Водночас на європейському ринку (в Середземномор’ї) за той же період вартість бензину опустилася на 10% (з 721 євро/тонна на 7 серпня до 663 євро/тонна на 18 серпня). «Те, що уряд нічого не робить в цій ситуації, підтверджує його повну професійну неспроможність і неготовність відстоювати інтереси країни», — підкреслив Бойко.