«Ай да Ольгопіль!..»

«Ай да Ольгопіль!..»

Здається, кожне село починає поважати себе ще більше, якщо його історію так чи інакше пов’язують із видатними особистостями. І селище Ольгопіль, розташоване на самісінькому півдні Вінниччини, де область межує з Одещиною, — не виняток. Тут у земляки вирішили записати не абикого, а самого Пушкіна. Як–не–як, у 19 поїздках по Україні російський поет устиг погостювати і в Тульчині, звідки поїхав в Одесу, а оскільки дорога до чорноморської столиці пролягала саме через Ольгопіль, то обминути селище він ніяк не міг. Справа залишалась за малим: відшукати документальні сліди поета. Або — вигадати...

Чупакабра у господі

Чупакабра у господі

У селі Шестеринці Лисянського району Черкаської області темою номер один стала невідома істота, котра за одну ніч заморила в чотирьох господарствах до півсотні кролів. А оскільки кролівництвом селяни тут займаються споконвіку і розводять «хутро» трохи не у кожному дворі, то в людей хоч і не паніка, але на душі досить тривожно. Адже невідомий звір повідривав на кролятниках дошки, забиті цвяхами–«сотками», подушив кроликів і висмоктав із них кров. У деяких господарствах на таке нашестя навіть собаки не зреагували. Сиділи у будці й не пискнули.

Карети подано!

Карети подано!

Автопарк Тернопільського комунального центру швидкої медичної допомоги поповнився новими «колесами». Як повідомив УНІАНу головний лікар міського центру швидкої допомоги Михайло Джус, на ці два автомобілі «Газель» разом із медобладнанням було витрачено 354 тисячі гривень. 144 тисячі з них виділила медіа–корпорація «RІА», яка близько двох років збирала благодійні кошти на купівлю реанімобіля, ще 210 тисяч гривень доклала місцева влада з міського бюджету.

Тут не морять черв’яків, а вирощують

Тут не морять черв’яків, а вирощують

На Черкащині «прописалися» каліфорнійські червоні черв’яки. Ферма з розведення екзотичних родичів нашого дощового черв’яка розташована в районному центрі Городище і є найбільшою в Україні. У приміщеннях ферми чверть мільярда каліфорнійських «трудяг» успішно переробляють перегній на біогумус. «Каліфорнійський черв’як здатний із перегною робити дивовижні речі. Він забирає звідти не тільки токсичні речовини, важкі метали, а й радіоактивні речовини. До того ж збагачує біогумус фосфором, азотом та калієм», — розповідає «Україні молодій» власник цієї ферми Михайло Конкін.

Всі статті рубрики