В УЄФА немає плану «Б»

В УЄФА немає плану «Б»

Євро–2012 в Україні таки буде. Принаймні в цьому впевнений Маркіян Лубківський, голова національного організаційного комітету Євро–2012. «Перебуваючи в тісному контакті з УЄФА, я не маю підстав стверджувати, що УЄФА виношує якийсь план «Б», — сказав пан Лубківський учора на прес–конференції у Будинку футболу. На його думку, рішення розмістити міжнародний трансляційний центр у Варшаві, а не в Києві, як планувалося раніше, не свідчить про те, що в УЄФА вирішили обійтись без України, ані про те, що фінал проводитиметься не в Києві. На доказ цього пан Лубківський привів досвід Євро–2000, що проходило у Голландії та Бельгії. Тоді фінал чемпіонату відбувся у Роттердамі, хоча трансляційний центр розмістили в Амстердамі. Таке рішення УЄФА, за словами Лубківського, пояснюється тим, що Польща розташована ближче до країн Центральної Європи, а також є членом Європейського Союзу.

Чужа і рідна батьківщина

Чужа і рідна батьківщина

Наступного тижня до Болехова, що на Івано–Франківщині, прибуде численна єврейська делегація. Як відомо, свого часу євреї становили половину населення цього міста. Сьогодні ж у Болехові немає жодного єврея. Але є чимало місць, які нагадують про їхнє перебування тут. Це і стара синагога, і єврейське кладовище, і місця масових розстрілів євреїв — болехівські «Бабині Яри». Після Голокосту 1941—1943 років їх залишилося усього 48. Когось сховали українські сім’ї, когось таємно переправили до Угорщини.

Бізнесмена таки викрали

Бізнесмена таки викрали

«Я звертаюся особисто до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та Президента України Віктора Ющенка з проханням взяти під особистий контроль розслідування зникнення мого чоловіка Олександра Решетнікова. Прошу, щоб цією справою займалися на найвищому рівні», — заявила вчора на прес–конференції Олеся Решетнікова. Як писала «УМ», 11 серпня на вулиці Дністровській президента «Львіввікнопласту» заштовхали у мікроавтобус, і відтоді його ніхто не бачив.

Під пресом «Картелю»

Під пресом «Картелю»

У центрі Черкас біля газетного кіоску, розташованого поруч із міськвиконкомом, відбулася акція протесту черкаських газетярів та громадськості проти монополізації обласного ринку торгівлі пресою російським бізнесом. Небайдужі городяни тримали у руках державний прапор і транспарант «Російський картель вирішуватиме, які газети читатимуть черкащани?». Вони обурювалися, що російська фірма викупила всі газетні кіоски в місті.

«ББО» — абревіатура голоду

«ББО» — абревіатура голоду

Співробітники Харків­ського управління Служби безпеки України знайшли архівні документи місцевого судово–медичного моргу (нині бюро судово–медичної експертизи), які незаперечно доводять факт створення штучного голоду в цьому регіоні. Йдеться про книги записів судово–медичних досліджень, реєстрації трупів, різні статистичні звіти, ділове листування в період із 1929 по 1934 рік.

Всі статті рубрики