На турка! Для розминки...

12.08.2009
На турка! Для розминки...

Сьогодні Олексій Михайличенко обійдеться без допомоги травмованого Алієва й «заклопотаного» Вороніна. А от Тимощук (праворуч спиною) зіграє. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Сьогодні у Європу повертається великий футбол на рівні збірних — десятки національних команд проведуть відбіркові матчі чемпіонату світу й контрольні зустрічі. Наші основні суперники в боротьбі за вихід до фінальної частини чемпіонату світу, білоруси й хорвати, вперше в цій кваліфікації з’ясовуватимуть стосунки в Мінську. А українські футболісти випробують свої сили у спарингу з турками на полі київського стадіону «Динамо».

У понеділок на базі в Кончі–Заспі збірна провела відкрите тренування. Перед його початком головний тренер нашої команди Олексій Михайличенко зустрівся з журналістами на прес–конференції.

До тренувального табору керманич «синьо–жовтих» викликав усього 18 виконавців — із його слів, кожен із запрошених отримає шанс показати себе в дії сьогодні. «Навряд чи почнемо грати основним складом, адже більшість хлопців ще в неділю виступали за свої клуби», — ділиться баченням контрольної зустрічі Михайличенко. Хто і скільки відбігає, за його словами, стане відомо лише після останнього загального тренування.

Чимало запитань викликала відсутність двох наших легіонерів — «мерсісайдця» Андрія Вороніна та Євгена Левченка, який віднедавна виступає за російський «Сатурн» із Раменського. Михайличенко каже, що йому чудово відомі можливості цих виконавців, і в сьогоднішньому поєдинку він вирішив спробувати інших гравців. «Воронін із Левченком зараз зайняті вливанням у клуби, тому ми вирішили не заважати їм це робити», — такими словами тренер заперечив чутки і про конфлікт із нападником «Ліверпуля», і про непотрібність екс–«опорника» «Гронінгена».

Натомість прибули Анатолій Тимощук із «Бава­рії» та Андрій Шевченко з «Челсі». Перший у вихідні відіграв десять хвилин у чемпіонаті Німеччини, а після травми Марка ван Боммеля має чудову нагоду закріпитися в основному складі мюнхенців. «Перед від’їздом до Києва побажав Маркові швидше вилікуватись», — каже Тимощук, який ніколи не тішиться з травм конкурентів.

А от приїзд Шеви викликав нову зливу чуток про можливе продовження його кар’єри в Києві. «У мене є чинний контракт із «Челсі». Він триватиме ще рік, і я хотів би його дограти. Давайте не забігати наперед», — нападник укотре розвіяв усі домисли стосовно переїзду в «Динамо».

Викликає зацікавлення й повернення до лав головної української команди її старожилів, киян Олександра Шовковського та Олега Гусєва. Голкіпер «Динамо» зараз тішить своєю надійною грою в рамці. Не менш вдало почав чемпіонат і Гусєв, який із чотирма м’ячами лідирує у списку бомбардирів прем’єр–ліги. «П’ять років тому я вже забивав туркам. Зараз же головне, щоб команда виграла», — прокоментував своє повернення до збірної півзахисник.