Усе ще озброєна і небезпечна

Усе ще озброєна і небезпечна

Напередодні річниці лозівської трагедії територію 61–го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України відвідав потужний десант військових контролерів. Побачене столичних гостей, швидше, засмутило, ніж втішило. Попри те, що ліквідатори трагедії відбудували зруйновані помешкання місцевих жителів і прибрали з очей видимі рештки розірваних снарядів, проблеми залишилися. А щоб остаточно поставити у цій історії крапку, за підрахунками військових, потрібно 160 мільйонів гривень. Кабмін грошей не виділяє, тому прогнози невтішні. «Термін, якщо говорити про повну ліквідацію, — повідомив головнокомандувач ЗСУ Сергій Кириченко, — розтягнеться, швидше за все, на п’ять років».

Краще гір — лише обачність!

Краще гір — лише обачність!

Учора із Запоріжжя на Кавказ відбула спеціальна машина по прооперованого у Нальчику Андрія Телюпу — члена туристичного клубу «Прогрес», який у складі групи запорізьких екстремалів на висоті 3700 метрів над рівнем моря в Приельбруссі потрапив під снігову лавину. Тоді, повідомляла «УМ», цей 36–річний підприємець отримав переломи обох ніг (Ігор Перегинець загинув, а ще сімох наших земляків із травмами різного ступеня рятувальники доправили гелікоптером до Центру медицини катастроф Кабардино–Балкарії). Усі вони є співробітниками запорізького держпідприємства «Івченко—Прогрес».

Золота тухлятина

Золота тухлятина

«Золотим дном» для начальника управління соціального захисту Березанского району Світлани Таран виявилася закупівля м’яса, риби та овочів для пенсіонерів, які мешкають у будинку для літніх людей (село Тузла). Жінка скуповувала за безцінь потрухи та субпродукти з простроченим терміном давності або сумнівної якості, а в накладних проводила ці неліквіди як м’ясо вищого гатунку. Таким чином, за півроку її активної діяльності літні люди, згідно з фальшивими накладними, з’їли кілька тонн свинячої вирізки й дієтичної телятини. Також дідусі та бабусі нібито «ласували» севрюгою та осетриною, яку насправді і в очі не бачили.

Смітник на вулицях Тернополя

Смітник на вулицях Тернополя

Уже десять днів тернопільські комунальники не мають змоги вивозити з міста побутове сміття. Переповнивши контейнери біля житлових будинків, воно почало розкладатися і розповсюджувати жахливий сморід, чому сприяє досить висока денна температура повітря. Як «УМ» уже повідомляла, надзвичайна ситуація викликана тим, що мешканці прилеглих до міського сміттєзвалища сіл перекрили під’їзд до нього і не пропускають сміттєвози. Гігантське звалище заборонили екологи ще у 1997–му. З того часу навколо нього перманентно виникали більші чи менші конфлікти, але владі вдавалося знаходити компроміси з селянами. Цього разу — після того, як 1 серпня закінчився строк квітневої обіцянки міськради знайти нарешті інше місце під сміттєзвалище — протистояння досягло критичної точки. Наразі мешканці сіл Малашівці, Ігровиця та Верхній Івачів блокують під’їзд до сміттєзвалища цілодобово, перекривши дорогу власними автомобілями та встановивши поряд намети.

Всі статті рубрики