Краще гір — лише обачність!

11.08.2009

Учора із Запоріжжя на Кавказ відбула спеціальна машина по прооперованого у Нальчику Андрія Телюпу — члена туристичного клубу «Прогрес», який у складі групи запорізьких екстремалів на висоті 3700 метрів над рівнем моря в Приельбруссі потрапив під снігову лавину. Тоді, повідомляла «УМ», цей 36–річний підприємець отримав переломи обох ніг (Ігор Перегинець загинув, а ще сімох наших земляків із травмами різного ступеня рятувальники доправили гелікоптером до Центру медицини катастроф Кабардино–Балкарії). Усі вони є співробітниками запорізького держпідприємства «Івченко—Прогрес».

«Цю «найвезучішу сімку» 9 серпня ми зустрічали в Дніпропетровську на вокзалі, — розповіла кореспонденту «УМ» керівник прес–служби підприємства Ольга Корнієнко. — Складніший шлях в Україну прооперованого Андрія і, звісно ж, загиблого...». Пані Ольга повідомила, що майже всі витрати ДП «Івченко–Прогрес» взяло на себе, а на місці трагедії, у таборі туристів, залишилися речі потерпілих, і за ними було відряджено інженера Володимира Бичка (він же координував дії сторін із надання допомоги запоріжцям. — Авт.).

Наостанок — цікава деталь: того трагічного дня від групи туристів відстав студент Костя Скрипченко, а підприємець Дмитро Дьячков чомусь вирішив залишитися на базі. Інтуїція?

 

А ТИМ ЧАСОМ...

За повідомленням прес–служби управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, на мисі Фіолент (Севастополь) під час спуску до моря зі скельного крутосхилу зірвалися 32–річний турист із Запоріжжя та його шестирічна донька. Трагедія сталася 7 серпня о 19.20, і вже за 15 хвилин гірські рятувальники філії МНС Гагарінського району Севастополя піднімали постраждалих угору, задіявши альпіністське спорядження. Унаслідок польоту з 12–метрової висоти постраждалі одержали серйозні травми. До прибуття «швидкої» невідкладну допомогу їм надали рятувальники.