Збитки від битки

Збитки від битки

Справжній шок пережили власники 30 автомобілів, припаркованих на вулиці Академіка Курчатова на Лісовому масиві Києва. Прокинувшись о четвертій ранку 28 липня під завивання сирен сигналізації, вони вийшли, аби з’ясувати причини нічної какофонії, і побачили розбиті вікна і всипані склом тротуари. Примітно, що з жодної автівки не було викрадено речей, тобто метою злочину було аж ніяк не пограбування. Що ж тоді?

Новоспечений Отелло

Новоспечений Отелло

Неймовірна трагедія сталася у селі Старий Мерчик Валківського району. Пізно вночі після домашньої сварки 43–річний глава сімей­ства облив свою громадську дружину, трьох доньок (19, 16 і 12 років) та півторарічного сина бензином й бездумно черкнув сірником. Бризки від пального розлетілися на всі боки, тому дерев’яне помешкання, зовні обкладене цеглою, спалахнуло, мов скіпка.

Людина — не перешкода

Людина — не перешкода

У ніч на середу невідомі злочинці у масках увірвалися в помешкання начальника вантажного району №2 морпорту «Південний» Геннадія Савельєва, закрили в одній із кімнат його дружину і завдали йому жорстоких побоїв. Рятуючи життя потерпілого, хірурги міської лікарні зробили кілька операцій. Однак стан пана Савельєва залишається тяжким. Про це «УМ» розповіли в управлінні міліції міста Південного, співробітники якого почали дослідчу перевірку обставин скоєння злочинного нападу.

Стривай, паровозе!

Стривай, паровозе!

Грандіозні плани «Укрзалізниці» — до Євро–2012 запровадити в країні швидкісний рух до 200 км/год — підкоригувала криза. Задля здійснення цих задумів довелося б будувати нові колії, а це потягло б за собою неймовірні витрати. Тож вирішено відбутися «малою кров’ю»: поїзди справді стануть швидшими, але всього до 160 км/год (зараз у середньому вони «чухкають» по 100–120 км/год, тоді як у світі потяги вже «літають» зі швидкістю 300 км).

Не заробляєш — не банк!

Не заробляєш — не банк!

Деякі західні фінустанови у першому кварталі нинішнього року — вперше за останній час — можуть похвалитися не епізодичним, а серйозним за банківськими мірками прибутком. Українські ж банки вперше продемонстрували збитки. Причому на солідну суму — понад 14 мільярдів гривень, за підсумками першого півріччя 2009 року. Усього собі на шкоду працювали 40 банків.

Чорний список Червоної книги

Чорний список Червоної книги

У Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України визначилися з переліком тварин і рослин, які увійдуть до нової — третьої — редакції Червоної книги, та оприлюднили список тварин і рослин, котрі більше не потребують захисту. Так, у Червоній книзі вже не буде борсука звичайного, водяної полівки малої, бичка золотистого, джмеля звичайного та джмеля пластинчатозубого, шафрану весняного, арніки гірської та волошки карпатської. Водночас у міністерстві вже затвердили не один десяток видів тварин і рослин, які ввійдуть до нової редакції книги — від зникаючих п’явок до зниклих у природі зубра та дикого коня.

Грабіжників «загребли»

Грабіжників «загребли»

Останній свій «подвиг» троє дніпропетровців учинили 24 березня цього року — тоді вони увірвалися у відділення Ощадбанку з «предметами, схожими на зброю», примусили видати їм гроші з каси, на той момент там було 11 555 гривень, і зникли з місця злочину, залишивши свої маски. Відеоспостереження у відділенні банку не було, тож правоохоронцям довелося попотіти, аби знайти зловмисників. «На щастя» для слідства, вони «засвітилися» ще у двох грабіжницьких нальотах на відділення банків у Дніпропетровську. Усім трьом затриманим — від 24 до 28 років, постійного місця роботи ніхто з них не має.

Візьму кредит і «широнуся»

Візьму кредит і «широнуся»

Полтавські міліціонери вкотре затримали 27–річну жінку, проти якої неодноразово порушували кримінальні справи (загалом — аж 22 рази). В обласній міліції Полтавщини зазначають, що раніше молодиці постійно вдавалося уникати тюрми, а судили її лише одного разу. Та й то Феміда засудила її до умовного покарання. Шахрайка цим скористалася й продовжила свої афери.

Що, абітурієнте, тремтиш?

Що, абітурієнте, тремтиш?

Учора у ВНЗ України закінчився прийом документів. У Національному технічному університеті «КПІ» нам розповіли, що списки рекомендованих до вступу осіб вивісять уже сьогодні. Після цього студенти матимуть п’ять діб, аби донести в приймальну комісію оригінали документів. Хоча на подання паперів цьогоріч абітурієнти мали цілий місяць, але й учора до «КПІ» ще підходили й підходили вчорашні випускники. Звісно, кажуть у ВНЗ, за останній тиждень наплив спраглих до знань упав до 100—150 осіб на день. Тоді як перші «пікові» дні приймали документи й від 1500—1700 дітей!

Всі статті рубрики