І по зарплату не ходи

І по зарплату не ходи

У результаті спецоперації управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) у Запорізькій області було затри­мано заступника мера Бердян­ська Вадима Тихо­нова, який вимагав хабар у розмірі 80 тисяч доларів США за сприяння місцевому підприємцю у вирішенні земельних питань, повідомляє прес–служба Запорізької міліції. Підприємець звернувся до міськвиконкому за дозволом на демонтаж двох об’єктів на Бердянській косі. Окрім того, він зажадав приватизувати земельну ділянку загальною площею два гектари в курортній зоні міста. Допомогти йому в реалізації цього «бізнес–плану» і зголосився пан Тихонов — у приватній розмові чиновник натякнув, що справу можна пришвидшити за певну винагороду. Для передачі грошей посадовець, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності у разі викриття, скористався послугами посередника, безробітного місцевого мешканця.

Облаштуємо Крим — прийдуть інвестиції

Облаштуємо Крим — прийдуть інвестиції

Відкриваючи у перший день своєї триденної робочої поїдки до автономії нараду, в якій також взяли участь голова Ради нацбезпеки і оборони України Раїса Богатирьова, міністри, керівники автономії і ділові кола, глава держави відразу окреслив тему дискусії. Слід під прагматичним кутом подивитися, як «Крим може стати привабливим для бізнесу в післякризовий період».

День нашого флоту

День нашого флоту

Сьогодні — День флоту України. Саме 4 липня 1993–го року на флагмані Військово–Морських сил, фрегаті «Гетьман Сагайдачний», у місті Керчі відбувся ритуал підйому Військово–Морського прапора України. Цього року з нагоди свята у Севастополі відбуваються триденні святкування. Вчора, 3 липня, на літній естраді Приморського бульвару вручали нагороди переможцям регати крейсерських яхт та призи командувача Військово–Морських сил України. А сьогодні о 9.00 у Севастопольському військово–морському інституті імені Нахімова випускникам урочисто вручать офіцерські погони, о 15.00 в Українському культурно–інформаційному центрі відбудуться урочисті збори та святковий концерт, а о 17.30 представники міської влади та командування ВМСУ покладуть вінки та квіти до пам’ятника гетьману України Петру Конашевичу–Сагайдачному.

Ллє як із відра

Ллє як із відра

Лише кілька днів тому штормило відпочинковий Крим, а в ніч із 2 на 3 липня негода пройшлась і по заходу країни. Мешканці Львівщини, Рівненщини і Волині й досі не можуть оговтатись від липневої погоди: 79 сіл від сильного дощу та шквалистих поривів вітру залишились без світла. Автоматика захисту ліній електропередач спрацювала у 44 населених пунктах Львівщини, у 18 населених пунктах на Волині та у 17 — на Рівненщині. Як повідомив «УМ» керівник прес–служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль, станом на вчорашній день електрику вже відновлювали аварійні бригади обленерго.

«Камені спотикання»

«Камені спотикання»

Своєрідну форму пам’ятки про невинних жертв часів правління німецьких нацистів привіз до України німецький архітектор та скульптор Ґюнтер Демніг: це так звані «камені спотикання». Учора перші п’ять таких «каменів спотикання» заклали в місті Переяслав–Хмельницький на Київщині. Вони являють собою ніби звичайні шматки бруківки, але з латунним покриттям, на якому викарбувано по одному з імен мирних людей, які загинули від рук нацистів.

Мін’юст не визнав Тримбача

Мін’юст не визнав Тримбача

Півтора місяця нова команда Спілки кінематографістів чекала від Мін’юсту рішення про офіційне затвердження змін у керівному складі організації. Проте рішення державного органу вийшло не на користь нещодавно обраного голови Сергія Тримбача. Правовий висновок гласить: «Міністерство юстиції України не має правових підстав для взяття до відома інформації про зміни у складі керівних органів відпо­відно до поданих документів, прийнятих 28–30.04.2009 V(XI) з’їздом Національної спілки кінематографістів України».

Троє в ямі, рятуючи четвертого

Троє в ямі, рятуючи четвертого

За офіційною версією, розповсюдженою прес–службами обласного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Донецькій області та Державного департаменту із питань виконання покарань, нещасний випадок стався в четвер після 16–ї години. До ями для засолювання овочів потрапив один із співробітників закладу. А затим туди ж по черзі драбиною спустилися троє засуджених, які спробували допомогти потерпілому. За попередніми даними, всі четверо отруїлися газами, утвореними внаслідок бродіння овочів та їхніх залишків. Найбільш імовірно, що люди знепритомніли і загинули від нестачі кисню. Правоохоронні органи приступили до розслідування причин нещасного випадку, що потроху почав обростати низкою припущень та закономірних запитань.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики