Генпрокурора не чекали?

Генпрокурора не чекали?

За час перебування у тривалій відпустці Генпрокурора Олександра Медведька на Різницькій виникло кілька конфліктів, продуковані переважно заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним, які дискредитували це відомство. Це і непорозуміння з колегами, зокрема спроба поставити під сумнів законність дій слідчих, що розслідують кілька резонансних справ (отруєння Ющенка, справи Гонгадзе, Чорновола та Івасюка) і яких курирує інший заступник Генерального — Микола Голомша. А також відвертий конфлікт пана Кузьміна із головою Верховного суду Василем Онопенком та його зятем — заступником міністра юстиції Євгеном Корнійчуком. Плюс скандал із будівництвом дачі для Кузьміна у Пущі–Водиці вартістю у мільйон доларів.

Прийом у одностроях

Прийом у одностроях

«Ви — нове покоління українського солдата, правоохоронця... Переконаний, це більш достойне покоління», — сказав Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Ющенко, вітаючи молодих офіцерів, випускників військових і правоохоронних вищих освітніх закладів, які по закінченню навчання отримали диплом з відзнакою та були нагороджені золотими медалями. Президент акцентував увагу на важливості позиції нинішнього покоління випускників для формування сучасної безпекової політики держави.

Пейзажі з краном на Пейзажній

Пейзажі з краном на Пейзажній

Конфлікт довкола забудови Пейзажної алеї, що триває вже кілька років, здавалося, закінчився у лютому цього року. Саме тоді Київський міський апеляційний суд скасував землевідведення на будівництво на перетині Десятинного провулку та Пейзажної алеї. Одначе вчора ініціативній групі, яка, гадалося, успішно відвоювала у забудовника алею, довелося знову голіруч захищати пагорб біля Музею історії від будівельної техніки.

Мазепинцям — від нової України

Мазепинцям — від нової України

На кам’яному хресті, встановленому в селі Михайлівка Лебе­динсь­кого району, написано: «Мазепинцям — лицарям незалежності України». Саме у Михайлівці в листопадігрудні 1708 року за наказом Петра І повісили сотні козаків. Такою була відповідь на політичний виступ Мазепи та його так звану зраду. На історії Лебединщини можна прослідкувати тогочасну політику щодо українського народу. Невідомий автор «Історії Русів» розповідав, як залякувалося місцеве населення. У Лебедині було влаштовано катівниці, де далеко не ідеологічно боролися зі «зрадниками».

Доторкнутись до Берлінської стіни

Доторкнутись до Берлінської стіни

Оригінальний фрагмент Берлін­ської стіни планують установити в Києві перед будівлею посольства ФРН на вулиці Богдана Хмельницького, 25. Про це на днях домовились Київський міський голова Леонід Черновецький та Надзвичайний і Повноважний посол ФРН в Україні Ганс­Юрген Гаймзьот. Як пояснив німецький дипломат, саме цього року його країна відзначає 20ту річницю падіння Берлінської стіни. «Ця подія поклала початок великим змінам, у тому числі й в Україні. Тому саме до цієї дати ми хочемо встановити меморіальний фрагмент Стіни як символ свободи та єднання», — зазначив Ганс­Юрген Гаймзьот. Насправді в Німеччині від Берлінської Стіни залишилось небагато — її елементи вже розкидані по різних куточках світу: Португалії, США, Австралії і навіть у Ватикані. Для прикладу, в 2004 році у рамках святкування 15ї річниці повалення Берлінської стіни Німеччина подарувала НьюЙорку фрагмент легендарної Стіни висотою близько чотирьох метрів і вагою 2,8 тонни!

Росія страшніша за комунізм?

Росія страшніша за комунізм?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Позавчора Асамблея ОБСЄ затвердила резолюцію «Возз’єднання розділеної Європи», що зрівнює сталінізм і нацизм і закликає міжнародне співтовариство засудити тоталітарні режими. ОБСЄ запропонувала встановити загальноєвропейський день пам’яті жертв сталінізму й нацизму 23 серпня — в день підписання пакту Молотова—Ріббентропа, яким Німеччина і Росія розділили між собою Європу. У Москві документ сприйняли як політичний «наїзд» на Росію «в переддень річниці Другої світової війни». До речі доповідь про потребу засудження злочинів комуністичних режимів у Парламентській асамблеї Ради Європи в 2006му російська делегація також сприйняла на свій рахунок і образилася. Восени цього року ПАРЄ запланувала присвятити одне з засідань розгляду тоталітарного комуністичного режиму в СРСР. Представництво Російської Федерації протестувало.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики