РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.07.2009

5,3 мільярда доларів

витратили минулого року поляки на азартні ігри, що на 40 відсотків більше, ніж у 2007 році. За повідомленням УНІАН, ця сума складає близько 1 відсотка валового внутрішнього продукту країни, що рівнозначно 6% усіх витрат державного бюджету Польщі. Найбільше, 2,7 мільярда доларів, поляки «спустили» на так званих «одноруких бандитах», кількість яких зросла за минулий рік до 46 тисяч штук. Після легалізації цих автоматів власники розважальних закладів цьогоріч планують установити ще 30 тисяч «одноруких».

 

12,7 мільярда гривень,

або 94,8 відсотка, становлять розрахунки населення України у січні—травні за спожиті житлово–комунальні послуги. За повідомленням Держкомстату, найвищий рівень оплати спостерігався у Закарпатській, Львівській і Тернопільській областях, тоді як мешканці Донецька, Криму та Луганська — платили найбільш недисципліновано. Середня сума нарахування за ЖКП з однієї особи збільшилася на 33 відсотки. А заборгованість українців перед державою, порівняно з квітнем, у травні зменшилася на 5% і становила 9 234,5 мільйона гривень.

 

1,4 мільярда гривень

становить кошторис проекту будівництва третьої лінії Харківського метрополітену, затвердженого Кабінетом Міністрів України. На ці кошти харківську «підземку» продовжать від станції «Метробудівців імені Г. І. Ващенка» до зупинки «Одеська» загальною протяжністю 3,5 кілометра. Термін будівництва складе 48 місяців.

 

300 мільйонів доларів

заплатить наша держава Росії за спожитий газ у червні цього року. Як заявив голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер після переговорів з головою НАК «Нафтогаз» Олегом Дубиною, у червні Україна мала відібрати 3,4 мільярда кубометрів блакитного палива, але за фактом ця цифра дорівнюватиме 1,1 млрд. куб. м. газу. І хоча це суперечить двостороннім домовленостям, пан Міллер зазначив, що РФ не пред’являтиме штрафних санкцій, про що було домовлено в ході останньої зустрічі.

 

27 мільйонів доларів

заробила з червня минулого року по червень 2009 року актриса Анджеліна Джолі, таким чином очоливши рейтинг найбільш оплачуваних акторок Голлівуду за версією журналу Forbes. Основну масу доходу Джолі склали відсотки від зйомок у фільмі «Особливо небезпечний». Другу сходинку (25 мільйонів доларів) посіла акторка Дженніфер Еністон. Найбільше грошей вона отримала за прокат в комедії «Марлі і я». Також Еністон продовжує отримувати дохід від відомого комедійного серіалу «Друзі». Третє місце (24 мільйони доларів) посіла Меріл Стріп, яка найбільше заробила, знявшись у мюзиклі «Мамма Міа».

 

1,5 мільйона тонн зерна

зібрали й обмолотили українські аграрії станом на сьогодні. За повідомленням Міністерства аграрної політики, нині збір ранніх зернових активно проходить у господарствах Криму, Одеській і Миколаївській областях. Почали вже жнивувати й у Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Зібрано пшеницю з одного відсотка прогнозованих площ, ячмінь і горох — з 10% площ кожної з культур, а з 5% засіяних полів — ріпак. Середня врожайність пшениці на початку жнив становить 24,6 центнера із гектара. Наразі триває заготівля сіна й сінажу для тваринництва, яку вже виконано на 60% і 77% від плану відповідно.

 

100 тисяч робочих місць

буде створено у Польщі завдяки проведенню в країні чемпіонату Європи з футболу Євро­2012, прогнозує Міністерство економіки цієї країни. У першу чергу вакансії з’являться у будівельній галузі та сфері послуг, а фахівців найматимуть для спорудження дорожньої, спортивної та готельної інфраструктури. Так, на будівництво 900 кілометрів автострад поляки планують витратити 6,5 мільярда євро, ще 4,5 мільярда — на розвиток залізничних шляхів. Гроші виділятимуть із державного та місцевих бюджетів, що, переконані наші сусіди, гарантує реалізацію задуманого навіть в умовах світової економічної кризи.

 

19 відсотків українців

Риму переконані, що світова економічна криза спричинить масове повернення заробітчан на батьківщину. За результатами експрес­опитування, проведеного соціологічним центром при Християнському товаристві українців в Італії, такої думки дотримуються переважно люди віком за 60 років або ті наші співвітчизники, які приїхали в Італію нелегально і не мають можливості легалізуватися. 77% українців зазначили, що не планують найближчим часом виїжджати з Риму. А 74 відсотки зазначили, що, навіть живучи в Італії, відчули на собі наслідки кризи.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>