Баррозу всидить ще на п’ятирічку

Баррозу всидить ще на п’ятирічку

На найближчі п’ять років прізвище голови Єврокомісії залишається незмінним: саміт глав держав і урядів Європейського Союзу в Брюсселі знову затвердив на цій посаді Жозе Мануеля Баррозу. Задоволений португалець заявив, що «гордий і зворушений» такою позицією лідерів ЄС. «Для мене це дуже важливий момент і велика честь — отримати таку підтримку і слова схвалення та визнання, враховуючи, що Комісія працювала в надзвичайно складних умовах. Сьогодні ми довели, що Європа може об’єднатися навколо загальних цінностей», — наголосив старий–новий голова Єврокомісії на прес–конференції за підсумками першого дня роботи саміту.

ЕТА не спить. А рве

ЕТА не спить. А рве

В Іспанії знову активізувалася ЕТА — терористична організація, що бореться за незалежність Країни Басків. У баскському місті Аррігорріага під Більбао на паркінгу вибухнув автомобіль, під який було закладено вибухівку. Як повідомляє газета «Ель Паїс», загинула одна людина — співробітник національної поліції, який на момент вибуху перебував у авто. Окрім того, загорілися ще принаймні п’ять автомобілів. Судячи з характеру теракту, правоохоронці вважають, що це — справа рук ЕТА.

«Помаранчеві» в Ірані не пройдуть?

«Помаранчеві» в Ірані не пройдуть?

Учора духовний лідер Ірану, глава держави аятола Алі Хаменеї в Тегеранському університеті виступив зі зверненням до нації — першим після президентських виборів, що відбулися тиждень тому і спричинили масові протести опозиції. «Сьогодні іранська нація потребує спокою», — заявив аятола перед десятками тисяч присутніх навколо університету. Опозиціонерів, які оскаржують офіційні результати голосування, Хаменеї назвав «ворогами Ірану, котрі руйнують основи ісламського законодавства». Серед ворогів Хаменеї назвав, зокрема, Велику Британію та інші зовнішні сили, що підбурюють невдоволених до повстання. «Народ вибрав того, кого він хотів. Результат виборів визначається в урнах для голосування, а не на вулиці», — заявив духовний лідер. За повідомленням агенції «Рейтер», Хаменеї навіть сказав, що в Ірані не станеться революції на кшталт тих, що відбулися недавно в деяких країнах СНД.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики