СИМВОЛічні ігри

СИМВОЛічні ігри

Патріотична громадськість За­кар­паття висловлює обурення з приводу появи на держустановах прапорів іноземних держав і звинувачує в грубому порушенні українського законодавства депутатів місцевих рад низки районів області, які представляють інтереси національних меншин.

«Ми — не хохли!»

«Ми — не хохли!»

На центральних вулицях Кременчука на Полтавщині віднедавна з’явилася серія соціальної реклами під назвою «Я — Х Х L» — начебто суцільний комплімент українській нації. На одному рекламному плакаті зображено українку, внизу написано: «Українські дівчата — найкрасивіші». На інших двох — коровай із підписом: «Український народ — найгостинніший» і малюк із ноутбуком: «Українські діти — найрозумніші». Що бентежить, усі плакати супроводжуються великим написом «Я — ХоХоL». Це неабияк обурило жителів Кременчука хоча б через те, що слово «хохол» в українському словнику пояснюється, як «зневажлива назва українця».

«Флоту підняти Український прапор!»

«Флоту підняти Український прапор!»

Учора військові моряки України відзначили одне з найважливіших своїх свят — 91–шу річницю з дня підняття українських прапорів на бойових кораблях Чорноморського флоту та переходу його під юрисдикцію Української Народної Республіки . На кораблях та в берегових частинах ВМС це свято відзначили урочистим підйомом Державного прапора України та Військово–морського прапора. Сучасний Військово–морський прапор, до речі, не пострадянський винахід, а прапор ВМС Української держави гетьмана Скоропадського, 1918 року.

Підмочені шашлики

Підмочені шашлики

Поки українці готуються садити картоплю завдяки травневим вихідним, атмосферні фронти готують нам вельми неприємний сюрприз. Циклон, що останні дні стояв над Україною, до 1 травня почне руйнуватись, і, цілком можливо, приправою до ваших шашликів стане дощова вода.

Під Кабмінівським «дахом»

Під Кабмінівським «дахом»

«Співробітники міліції уже встановили не тільки особу підозрюваного у скоєнні убивства студента Максима Чайки, а й тих, хто допоміг йому втекти з Одеси й заховатися. При цьому Андрію Довганю, що перебуває «у бігах», також повідомлено «через оперативні джерела», що йому краще не залишати територію України, а повернутися й здатися». Таку заяву зробив днями глава Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк.

Всі статті рубрики