Катруся мріє ходити

04.04.2009
Катруся мріє ходити

Катруся Москальченко.

Спершу — лист, який наша редакція отримала днями з села Борщагівка Погребищенського району на Вінниччині.

«Пишу вам від імені всієї нашої Борщагівської загальноосвітньої школи І–ІІІ рівнів акредитації, — пише Григорій Хлівний, класний керівник 6 класу. — Вся країна пам’ятає милу дівчинку Настю Овчар. Тоді, в далекому 2005–му, і ваша газета постійно інформувала про долю цієї героїчної дитини, яка винесла з вогню молодшу сестричку, сама ледве залишившись живою. Нещодавно на годині спілкування ми читали вашу статтю про нинішнє життя Настуні, щиро раді за неї. На її лікування свого часу збирали кошти своїм шкільним колективом.

І ось недавно в новинах на телеканалі «1+1» побачили сюжет про Катрусю з Кіровограда, яка не може ходити. Мама носить її на руках у якійсь підставці. Для операції дитині потрібно 15 тисяч гривень. Багато учнів нашої школи вирішили допомогти Катрусі. Батьки школярів кажуть, що всю зарплату віддали б дівчинці, аби вона змогла ходити. Важко дивитись, як біля неї стоїть велосипед, який їй купили, а вона не може на нього сісти, бо ще не зробила у своєму житті першого кроку... Ми вже своїм колективом збираємо кошти, але не знаємо, куди їх надсилати. Намагання зв’язатися з телеканалом і дізнатися адресу цієї родини були безуспішними. Дуже просимо вас допомогти нам у цьому. А також — звернутися до всіх добрих людей в Україні. Разом ми зможемо допомогти цій славній дитині».

Завдяки колегам із «1+1» ми дізналися координати Катрусиної мами. Жанна Федорівна розповіла, що 12 травня доньку чекає третя операція в Інституті ортопедії і травматології у Києві. «Дуже сподіваємося, що все буде гаразд, — схвильовано каже жінка. — Наш лікар Юрій Миколайович Гук вселяє надію на успішний результат лікування. І я вірю — Бог нам допоможе... Щиро вдячна вашим читачам і зворушена людською добротою».

На прохання читачів «УМ» пані Жанна повідомила рахунок, на який можна надсилати кошти для операції маленької Катрусі. 2909494909 МФО 323475; код 09323408, обласне управління Ощадбанку України, установа банку № 10010/47, номер рахунку 122 665, отримувач Москальченко Жанна Федорівна.

Контактний телефон Жанни Федорівни: 8 (066) 1115580.