Джон поїде до Гавани

Джон поїде до Гавани

Кубинці аплодують прийнятому позавчора Конгресом США закону про часткове скасування торговельних санкцій проти Куби та про відміну заборони на відвідини острова американськими громадянами. Як повідомляє агенція «Рейтер», кубинці з обох боків Флоридської протоки сподіваються за президентства Барака Обами на ще більшу нормалізацію відносин між двома країнами. Рішення Конгресу фактично підриває американське торговельне ембарго проти Куби, яке було запроваджене ще в часи «холодної війни» і діяло останніх 47 років.

Коли зброя гуляє вільно

Коли зброя гуляє вільно

Щонайменше 10 осіб, зокрема й членів своєї родини, вбив чоловік у американському штаті Алабама, перш ніж сам позбавив себе життя, повідомляє Бі–Бі–Сі. Поліція провадить слідство відразу в трьох розташованих неподалік одне від одного містечках. Наразі встановлено, що 30–річний Майкл Маклендон спочатку спалив свій дім у містечку Кінстон, що на кордоні з Флоридою, в якому мешкав разом із матір’ю.

Парти, гільзи, кров...

Парти, гільзи, кров...

Озброєний чоловік, вбраний у армійський одяг, пробрався вранці до школи в містечку Вінненден, що за два десятки кілометрів від Штутгарта, і влаштував стрілянину, а потім утік. Він стріляв безладно, не цілячись, і школярі ховалися від вогню хто як міг, дехто вистрибував із вікон. За даними Бі–Бі–Сі, станом на 15–ту годину дня, смертельними жертвами невідомого вбивці стали дев’ятеро учнів та двоє вчителів школи.

Багаті теж худнуть

Багаті теж худнуть

Список найбагатших людей світу, укладений традиційно американським часописом «Форбс», очолив інвестор зі США Воррен Баффет — у нього 62 мільярди доларів. Білл Гейтс, який десятиліттями тримав першість, тепер на третьому місці зі своїми статками, оціненими цьогоріч експертами «форбс» у 58 млрд. доларів. «Комп’ютерного» магната потурив телевізійний. Мексиканець Карлос Слім Хелу, власник телекомунікаційних мереж, багатство якого обраховується 60 мільярдами, посів друге місце в реєстрі світових товстосумів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зброя Зварича — його язик

Зброя Зварича — його язик

Скандальний суддя Ігор Зварич, обвинувачений у корупції у великих розмірах, наразі має відсидіти за ґратами як мінімум два місяці — саме такий запобіжний захід для екс–голови Апеляційного суду Львівщини визначили за поданням Генпрокуратури його колеги в Печерському райсуді Києва на час слідства. Слухання з цього приводу відбулися позавчора ввечері й знову не обійшлися без пікантних подробиць.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ви нам писали, а ми приїхали!

Ви нам писали, а ми приїхали!

«Несіть стільці. Ще стільці!», «Розчищаємо місце! Кому сказано?!», «Негайно заберіть телекамери з центру залу!» — у Будинку уряду вчорашнього ранку панувала незвична тут гомінка метушня. Працівники апарату старанно ущільнювали запрошених, звично виганяли пресу — і все це у високому темпі, весело, підтюпцем, із широко розплющеними від старанності очима. Так готуються до приїзду... ні, не дорогих гостей, а хіба що ревізорів.
Невдовзі вони й справді з’явилися: протокольна служба провела цих милих людей — представників Міжнародного валютного фонду та Світового банку — через «рамку», але без перевірки сумок, та посадила на почесні місця в центрі. «Ось привів свою банду», — пожартував перекладач, користуючись тим, що ніхто з делегації слов’янськими мовами не володіє.

Всі статті рубрики