«Віддайте наші вибори!»

«Віддайте наші вибори!»

Близько чотирьох тисяч людей взяли участь у вічі «Проти свавілля», яке відбулося 8 березня на центральному майдані Тернополя з ініціативи ВО «Свобода». Зібрання стало реакцією на скасування парламентом позачергових виборів до обласної ради. Нагадаємо, виборча кампанія в регіоні тривала повним ходом, голосування було призначене на 15 березня.

«Українська ясність»

«Українська ясність»

Віктор Ющенко оголосить кандидатуру міністра закордонних справ уже найближчим часом. Як розповіла прес–секретар Президента Ірина Ванникова, глава держави визначатиметься з новим главою МЗС з огляду на два аспекти. Перший — «системність поглядів кандидата та його ціннісна орієнтація на євроатлантичну інтеграцію», другий — «моральні якості та бездоганна репутація». Судячи з усього, саме через другий аспект Президента не влаштовує фігура Бориса Тарасюка, якого запропонувала повернути в МЗС парламентська коаліція. Бо лідер Народного руху хоч і є фаховим дипломатом та переконаним євроатлантистом, однак останнім часом він іде у фарватері Юлії Тимошенко, переорієнтувавши на вигідну співпрацю з БЮТ і свою партію.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Митарства з розмитненням

Митарства з розмитненням

Газове протистояння між НАК «Нафтогаз» і урядом з одного боку та Службою безпеки — з іншого продовжується. Нагадаємо, що СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном (більш як 6 млрд. кубометрів природного газу на суму 7,5 млрд. грн.) шляхом зловживання службовим становищем посадовцями НАК «Нафтогаз України». Після чого була і поява слідчих СБУ під охороною бійців «Альфи» у будівлі «Нафтогазу», і призупинення слідчих дій у цій справі Шевченківським райсудом столиці. Втім у Службі безпеки не стали чекати середини березня, коли Феміда має розглянути правомірність порушення «криміналу» проти посадовців «Нафтогазу» за ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу — тим більше, що, за словами міністра юстиції Миколи Оніщука, згідно із законодавством, суд міг заборонити слідчі дії СБУ лише на п’ять діб, але аж ніяк не на два тижні. Служба порушила іншу кримінальну справу — тепер уже за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці, й за іншою, 201–ю, статтею КК.

Всі статті рубрики