Шоколадний «кайф»

Шоколадний «кайф»

Вдалий наркотичний «улов» став результатом спільних дій на кордоні оперативників трьох служб — працівників СБУ, прикордонників та митників. Як повідомили «УМ» у прес–службі Держмитслужби, нещодавно на Волині, у пункті пропуску «Ягодин», було вилучено 300 марок ЛСД та 100 психотропних пігулок амфетамінового ряду. Як стверджують експерти, вартість однієї марки ЛСД на «чорному ринку» коливається від 20 до 50 американських доларів, загальна ж вартість вилучених наркотичних речовин становить приблизно 400 тис. грн.

Глибше і рідше

Глибше і рідше

Підземні монстри (якщо вони існують) знудяться, чекаючи на потяги столичного метрополітену, відтепер інтервал їх руху істотно зростає. На Сирецько–Печерській лінії — з 4 хвилин до 6,5 (удень) та з 7—8 до 15 (увечері). Ще на двох лініях ситуація трохи краща — «рекламні паузи» між поїздами підростуть «усього лише» у 1,5 раза. Таким чином, у потягах метрополітену тепер тісно буде завжди. І це єдина досконалість, яку ми маємо на сьогодні.

Ой, тече нафта та по Дунаю

Ой, тече нафта та по Дунаю

У неділю о 7–й годині ранку в Кілійському районі Одещини поблизу берега річки Дунай люди виявили нафтову плівку. Звідки на воді з’явилася півторакілометрова пляма, наразі можна лише здогадуватись. За попередніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, «потрапляння нафтопродуктів у воду, можливо, сталося з судна «Дмитро Кантемір», що належить ВАТ «Українське Дунайське пароплавство» (місто Ізмаїл), яке у цьому районі перебувало на рейді».

Державну власність за хабар

Державну власність за хабар

Хабар у 190 тисяч доларів США та 120 тисяч гривень отримали п’ятеро підприємливих чоловіків із міста Олександрія. Під час отримання цієї суми їх і затримали працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області.

«Надкушена» жіноча гідність

«Надкушена» жіноча гідність

Важкуча праска, вкрита товстим шаром іржі, та інші історичні докази незмінно тяжкої жіночої праці стали першими експонатами харківського Музею гендерного руху, який було відкрито у стінах Національного університету імені В. Н. Каразіна. Вісім стендів, включаючи експозицію про насилля в сім’ї, завдяки листівкам, плакатам, документальним свідченням розповідають про історію зародження жіночого руху в Україні та його досить активний розвиток. Якщо вірити запропонованим експонатам, від пильного ока емансипованих пані та панянок приховати найменші ознаки гендерної нерівності досить складно. Вони, наприклад, помітили, що в жіночій військовій формі досить невдало розташоване кріплення для краватки. У результаті на цьому важливому атрибуті гардеробу український герб виглядає перевернутим догори ногами. Але при цьому жінки із задоволенням відзначили, що на тих же військових сорочках для слабкої статі тепер пришивають ґудзики на правильному боці.

«Приходьте наступного разу»

«Приходьте наступного разу»

На вихідні в українських ЗМІ з’явилася інформація: Міжнародний валютний фонд повернув лист–звернення, підписаний Президентом Віктором Ющенком, Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко та головою Нацбанку Володимиром Стельмахом про виділення другого траншу кредиту стенд–бай [близько 2 млрд. доларів], навіть не розглянувши його. Головна причина, яку поки що не підтверджують офіційно: Фонд відмовився розглядати заяву, оскільки її зміст попередньо з ним не узгодили.

Добрий банкір — мертвий банкір

Добрий банкір — мертвий банкір

30–річний керівник Кіровоградської філії «Східно–Європейського банку» Євген Голубєв разом зі своєю подругою прийшов ввечері 6 березня до квартири, в якій вони вже деякий час жили разом. Жінка на годину вийшла з дому, а коли повернулася, знайшла Євгена мертвим.

Всі статті рубрики