Чи є життя за межами Білого дому?

Чи є життя за межами Білого дому?

Попередній президент США Джордж Буш упродовж останніх тижнів перебування при владі призначив понад сто своїх співробітників та радників на престижні посади в міжнародних фондах та інституціях. Буш у цьому не виняток, бо традиція влаштовувати своїх довірених співробітників на стабільно оплачувані посади нараховує у США щонайменше 50 років.

Зоряні війни

Зоряні війни

Два супутники зв’язку, американський та російський, зіштовхнулися на навколоземній орбіті на висоті 805 кілометрів над Красноярським краєм Росії. Це перше в історії космонавтики зіткнення таких великих штучних об’єктів, повідомляє американська космічна агенція НАСА.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пристали до берега

Пристали до берега

Українське судно стало на рейд неподалік кенійського порту Момбаса близько дев’ятої ранку за київським часом. Оформлення всіх формальностей тривало майже півдня, тож наші моряки змогли ступити на сушу, вперше за останні майже чотири місяці, лише по четвертій годині (за Києвом).

«Росіяни — погані хлопці, але вони вміють говорити з Європою»

«Росіяни — погані хлопці, але вони вміють говорити з Європою»

Джеймс Шерр, знаний у нас політичний аналітик, один із вельми не багатьох у Європі, хто давно і серйозно займається Україною. Він має багато посад, більшість із яких так чи інакше пов’язана з нашою країною, зокрема десять років пан Шерр є консультантом НАТО з питань України, він консультує в цьому британський уряд та Міністерство оборони. Титульна його посада — керівник програм із питань Росії та Євразії Лондонського Королівського інституту міжнародних відносин («Четем Хауз») — дослідницької установи з 85–річним «стажем», яку вважають одним із найбільших «мозкових» центрів Європи.
Днями на запрошення Фонду «Демократичні ініціативи» Джеймс Шерр знов побував у Києві, щоб викласти своє бачення тривог та загроз для України, що виникли на ґрунті фінансової кризи та «газової війни» з Росією. Окремі тлумачення пана Шерра можна назвати дискусійними, втім його розумний, знаючий погляд на ситуацію є важливим.

Всі статті рубрики