П(і)артизанська війна

П(і)артизанська війна

У ситуації, коли економіка валиться, а своє реноме треба рятувати, Юлія Тимошенко обрала відому тактику: «найкращий захист — це напад». Відтак глава уряду повісила цілу зграю собак на Президента, котрий насправді не має реального впливу на економіку, а оскільки звичайних обвинувачень видалося замало, Тимошенко закликала Ющенка добровільно подати у відставку. Крім того, за деякими даними, БЮТ розгорнув активну діяльність щодо пошуку механізмів імпічменту глави держави.

Бюджетні пристрасті

Бюджетні пристрасті

У Верховній Раді кипить робота над державним бюджетом на наступний рік. За два дні засідань, у вівторок і середу, народні депутати прийняли низку законів, які створюють підвалини для майбутнього бюджету. Вчора по обіді парламентарії аналізували ці документи на засіданнях комітетів. Не виключено, що сьогодні текст «екстреного» кошторису держави–2009 буде прийнято в першому читанні.

«Не малюйте 2008 рік двома фарбами»

«Не малюйте 2008 рік двома фарбами»

Підсумкова за рік прес–конференція Президента, що відбулася увечері вівторка в Українському домі й мала «заголовок» «Майбутнє твориться сьогодні», тривала понад дві години. Віктор Ющенко відповідав на запитання спокійно, виважено (хоча розпал політичних пристрастей сягнув найвищої точки) і... традиційно довго. Тому, власне, не так–то багато цих запитань було й поставлено, хоча журналісти заготували їх не лише з Києва, а й з регіонів, зв’язок із якими був організований шляхом телемосту. Натомість глава держави довів, що недаремно пишається своєю демократичністю і здобутою на Майдані свободою слова: відповів на запитання від інтернет–аудиторії, яке годі й уявити, щоб пролунало на прес–конференції, скажімо, президента Росії або Білорусі.
Це запитання, яке здобуло підтримку понад 86 тисяч інтернет–користувачів тільки на «Українській правді» (збір запитань проводили кілька сайтів), звучало так: «Шановний пане Президенте, скажіть, будь ласка, скільки нам (простим людям) потрібно вам заплатити, щоб ви разом з усіма депутатами ВР, міністрами, урядовцями назавжди виїхали за кордон і не заважали Україні нормально розвиватися?».

Гордіїв вузол ослабили

Гордіїв вузол ослабили

Як уже писала «УМ», наприкінці листопада голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь звернувся до Верховної Ради України з поданням щодо призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради. Аргумент керівника виконавчої влади регіону зводився, зокрема, до того, що небажання керівництва облради розв’язати існуючий усередині депутатського корпусу конфлікт, постійне нехтування вимог закону з боку голови обласної ради призводить до її фактичної недієздатності. Прикладом цього є блокування засідань, судові суперечки, а відтак — неприйняття низки важливих для області рішень. Справді, облрада — паралізована через суперечку між таборами «тимошенківців» і «Нашої України» щодо визнання/невизнання депутатського статусу частини обранців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики