Ринок — площа — в’язниця

Ринок — площа — в’язниця

Білоруська влада знову «нарощує» базу політичних в’язнів у своїй країні. У середу суд Московського району Мінська виніс вирок у справі вітебського активіста підприємницького руху Сергія Парсюкевича — два з половиною роки колонії загального режиму. Парсюкевича визнали винним у тому, ніби він під час відбування адміністративного арешту побив охоронця в’язниці. Хоча адвокат стверджував, що це охоронець побив заарештованого.

Податкова інспекція попереджала...

Податкова інспекція попереджала...

Однією з головних новин у вчорашніх стрічках усіх провідних інформагенцій світу стало повідомлення про те, що популярного голлівудського актора Уеслі Снайпса засуджено до трьох років ув’язнення за податкові злочини. Федеральний окружний суд штату Флорида довів, що Снайпс навмисне ухилявся від сплати федеральних податків впродовж 1999—2001 років.

Ще один Іран?

Ще один Іран?

Білий дім заявив, що Північна Корея підтримує таємну ядерну програму Сирії, зокрема, допомагала в будівництві таємного сирійського ядерного реактора військового призначення, який був знищений 6 вересня минулого року в результаті ізраїльського авіаудару. Про це повідомляє канал «Євроньюз». Позавчора на закритих слуханнях у Конгресі США фахівці ЦРУ представили фотографії таємних сирійських об’єктів, наголосивши на великій схожості між реактором у Сирії та північнокорейським об’єктом у місцевості Йонбен.

Третього не дано

Третього не дано

Рада міністрів Франції подала до парламенту пропозицію про обмеження перебування президента країни на посаді двома термінами. Франція залишається однією з небагатьох демократичних країн світу, у Конституції і виборчому законодавстві якої не існує такого обмеження. В часи перебування при владі попереднього глави держави Жака Ширака парламент уніс до законодавства поправку про скорочення президентського терміну з семи до п’яти років. Сам Ширак відбув на президентській посаді один семирічний і один п’ятирічний терміни, а втретє претендувати на найвищу посаду країни відмовився. Відтак діючий президент Ніколя Саркозі в разі ухвалення урядової пропозиції зможе надалі балотуватися на президентство лише раз — 2012 року, коли спливе його перший термін перебування при владі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики