Професор, який стає на вуха

Професор, який стає на вуха

Якби можна було провести конкурс на найпопулярнішого викладача світу, то в десятку переможців точно потрапив би Вальтер Левін, 71річний професор фізики Массачусетського технологічного інституту, США. Він уже став «зіркою фізики», чи «гуру інтернету», відколи почав знімати свої лекції та завантажувати їх на популярні сайти інтернету та на сайті власного ВНЗ (http://ocw.mit.edu).

Гола наука

Гола наука

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністр освіти Франції Валері Пекресс пообіцяла поліпшити держпідтримку студентів після того, як країну обурили дві книжки зі сповідями студенток, котрі заробляли проституцією тільки для того, щоб сплатити за своє навчання. Одну книжку мемуарів — «Мої дорогі студії» — видала 19річна студентка факультету іноземних мов. Зі зрозумілих причин авторка сховалася за псевдонімом Лаура Д. Другу книжку підготувала до друку 23річна студентка Ева Клуе.

Свиняча нога на семи вітрах

Свиняча нога на семи вітрах

У зимові місяці перший промінь сонця показується тут не раніше дев’ятої години ранку. А вже після чотирнадцятої на відкритому повітрі починають швидко густішати сутінки: вечоріє, шановні гості міста!.. Хоча, якщо по правді, то і з променем я трохи переборщив: у холодну пору року побачити його крізь густі мармурові хмари — справа практично безнадійна. Світанок у зимовому Таллінні — це коли небо стає трохи світлішим за навколишні кам’яниці й муніципалітет на радощах вимикає вуличне освітлення.
Зате які тут вітри! Словами цього передати неможливо. Особливо гострі відчуття з’являються, коли дме з боку Балтійського моря, від якого до історичного центру — хвилин десять легким підтюпцем. Або двадцять п’ять хвилин суворим галопом, якщо вітер не попутний. Гостра дилема «Одягнути цей светр чи, може, тепліший?» розв’язується дуже легко: «І цей, і тепліший, і ось, диви, знайшов у сумці ще один, як серцем відчував. Плюс в’язану шапку під капюшон — обов’язково!».

Всі статті рубрики