Молитва в будівлі, де гнали Бога

Молитва в будівлі, де гнали Бога

У стінах будівлі Служби безпеки на Володимирській, 33 ніколи не відбувалося жодної релігійної відправи, а священики потрапляли сюди за часів НКВС хіба що у «воронку» та в наручниках. Але вчора ситуацію було виправлено — в похмурій будівлі навпроти Софії Київської вперше відбувся жалобний молебень по невинно закатованим жертвам тоталітарного режиму.

Україна згадає

Україна згадає

24 листопада о 15.00. на Софійському майдані столиці зберуться кияни і гості міста для участі у Скорботній ході до пам’ятного знаку жертвам геноциду українського народу на Михайлівській площі.

Святий Миколай уже в дорозі

Святий Миколай уже в дорозі

Понад 10 000 дітей із малозабезпечених сімей, дітей із сиротинців та важкохворих знайдуть на Свято Миколая подарунки під своїми подушками завдяки благодійній акції низки громадських організацій.

Прибутковий вандалізм

Прибутковий вандалізм

Частину Мазепиного валу, пам’ятки оборонної архітектури XVIIІ століття, у серпні цього року зруйнували не просто так... а за гроші, з’ясувала СБУ. Як повідомляла «УМ», тоді бульдозери зруйнували 50 метрів валу, що мав висоту до 12 метрів і ширину 20 метрів.

Переселення Героїв революції

Переселення Героїв революції

Майдан Конституції в історичному центрі Харкова таки залишиться без пам’ятника Героям революції. Днями депутати міськради дали згоду на перенесення громіздкого монумента до одного з парків індустріального району міста.

На братських копальнях не ставлять хрестів

На братських копальнях не ставлять хрестів

У четвер на кладовищах Донецької та Луганської області поховали ще 23 гірників шахти імені Засядька. Тобто в землю опустили домовини вже з тілами всіх 89 загиблих цієї неділі шахтарів. Доля ще 11 гірників досі невідома, хоча, певна річ, про порятунок вже не йдеться.

Всі статті рубрики