До СОТ — за калим?

До СОТ — за калим?

Киргизстан — остання країначлен Світової організації торгівлі, що мала до України економічні претензії, — нарешті відмовився від них. «У найближчі кілька днів очікується завершення переговорів», — повідомир міністр економіки Анатолій Кінах. Він наголосив, що українській стороні вдалося наполягти на своєму і довести, що заборгованість українських підприємств перед Киргизією не є зовнішнім боргом України. Водночас український Кабмін розпорядився виділити Киргизстану 138 мільйонів гривень (тобто 27 мільйонів доларів) гуманітарної допомоги. Анатолій Кінах заявляє, що грошова добродійність і прорив на переговорах по СОТ жодним чином не пов’язані між собою, а Киргизстан сам попросив допомоги у зв’язку із землетрусом. Хоча паралелі напрошуються...

Тихо їдуть. Далі будуть?

Тихо їдуть. Далі будуть?

Туго, але пішло: підготовча група з організації першого засідання парламенту вчора таки почала таку–сяку роботу. Щоправда, зібравшись повним складом (30 осіб), через півгодини учасники групи вже оголосили перерву. Як довідалися журналісти від представниці Партії регіонів Ганни Герман, 15–хвилинний перепочинок депутати взяли для того, щоб обговорити пропозицію Ігоря Шарова. Він, єдиний представник Блоку Литвина у робочій групі, запропонував замінити себе як кандидата в заступники голови комісії на кандидатуру «регіонала» Олександра Єфремова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

П’янкий аромат ПіСУАРу

П’янкий аромат ПіСУАРу

Нинішньому керманичеві Луганської обласної ради Валерію Голенку, очевидно, заважає спокійно спати запах лаврів його попередника Віктора Тихонова. Той уславився на весь світ як організатор сепаратистського збіговиська в Сіверськодонецьку в листопаді 2004–го. А чим Валерій Миколайович гірший? І ось він, заручившись підтримкою нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка, скликає розширену конференцію, аби повідомити «місту й світу»: насувається новий ПіСУАР!..

У глушину, в село, в нардепи

У глушину, в село, в нардепи

Здається, всі головні земні та небесні сили цими днями остаточно змовилися проти Кабміну Віктора Януковича. Після невдачі на останніх парламентських виборах оточений уряд змушений битися на кілька фронтів: то тиснути до землі рекордно високі ціни, що зростають буквально на все і щодня, то пояснювати стратегічному партнерові — коли російський танкер тріскає по швах і заливає український берег мазутом, то винен старий корабель чи надто скеляста суша? Додайте сюди ще й рукотворні гарячі точки на кшталт «високотехнологічного» побиття кримських татар і переведення майнового конфлікту у міжнаціональний, не забудьте про формування правлячої коаліції все ж таки без Партії регіонів — і ви зрозумієте, який настрій панує в ці дні у сірому будинку на вулиці Грушевського. Тим паче що будьякий військовий стратег пояснить: розпорошення головних сил зазвичай призводить до поразки.

Всі статті рубрики