НОВИНИ ПЛЮС

15.11.2007

Україна попросить Росію видати вандалів з Говерли?

Служба безпеки України надіслала до Генпрокуратури, Мін’юсту та Міністертва внутрішніх справ запити щодо вжиття процесуальних заходів для звернення до правоохоронних органів Росії з метою передачі українським слідчим органам осіб, підозрюваних в організації та виконанні акту вандалізму на Говерлі, а також у підготовці до здійснення провокацій під час масових акцій 4 листопада в Сімферополі. Про це вчора на брифінгу повідомила начальник прес–служби СБУ Марина Остапенко.

Нагадаємо, 20 жовтня представники «Євразійського союзу молоді» на вершині Говерли вчинили наругу над Державним гербом України та іншими символами.

Хочеш бути виборцем — транслітеруйся

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді уточнити правила транслітерації для запобігання помилок під час уточнення персональних даних виборця в державному реєстрі. Відповідний проект закону був схвалений на засіданні уряду, повідомляють «Українські новини». Урядовий законопроект пропонує внести зміни в Закон «Про державний реєстр виборців», покликані забезпечити коректне уточнення персональних даних виборця, що проживає або перебуває за кордоном, шляхом транслітерації його прізвища, імені й по батькові.

Вінський хоче зарплату

Народний депутат V скликання, представник Блоку Тимошенко Йосип Вінський звернувся до керівника апарату Верховної Ради з проханням нарахувати йому зарплатню за березень–червень 2007 року у повному обсязі. «З урахуванням того, що в березні–червні поточного року мені доводилося працювати без вихідних, згадані вище табелі вважаю такими, що не відповідають дійсності, — із сарказмом зазначає Вінський у відповідному зверненні. — Нездійснення оплати праці за квітень–травень та часткову оплату за березень і червень вважаю неправомірними і такими, що суперечать вимогам законодавства щодо соціальних гарантій». При цьому Вінський зазначає, що собі ці гроші не візьме — віддасть у дитячий притулок абощо. А вимагає їх, бо це «питання принципу». Адже «сотні депутатів», зокрема Рінат Ахметов, отримали зарплату, хоча на засідання ВР не ходили й самі за себе не розписувалися.

Нагадаємо, парламентське керівництво попереднього скликання наголошувало на тому, що депутати від опозиційних фракцій «Нашої України» та БЮТ не повинні отримувати заробітну плату за ті дні, коли вони не ходили в парламент. Оскільки нарахування зарплатні парламентаріям здійснюється «на підставі даних письмової реєстрації народних депутатів перед початком кожного пленарного засідання». Однак значна частина депутатів з «антикризової» коаліції не ходила до ВР так само.