Друга прем’єра Тимошенко

Друга прем’єра Тимошенко

Блок «Наша Україна — Народна самооборона» обіцяє одностайно підтримати кандидатуру Юлії Тимошенко на пост Прем’єр–міністра. «Я можу вам сказати, що ніяких «груп» у «Нашій Україні» не існує, — заявив із цього приводу голова політради «НУНС» В’ячеслав Кириленко. — Всі як один стовідсотково проголосують і за кандидатуру на посаду Голови Верховної Ради, і за кандидатуру на посаду Прем’єр–міністра».

Народ і партія єдині. В Європі

Народ і партія єдині. В Європі

Учора в столиці Португалії Лісабоні відбувся, так би мовити, розширений саміт Європейської народної партії, спостерігати за яким були запрошені лідери країн Східної Європи, зокрема Президент України Віктор Ющенко, лідерка БЮТ Юлія Тимошенко, президент Грузії Михаїл Саакашвілі, президент Румунії Траян Басеску, лідер білоруської опозиції Олександр Мілінкевич та інші. Прикметно, що гостями саміту партії стали президенти та/або прем’єр–міністри країн Центрально–Східної Європи. Отже, Тимошенко летіла до Лісабона де–юре — як голова партії демократичного спрямування, а де–факто — як майбутній керівник українського уряду.

Пауза.com.ua

Пауза.com.ua

Схоже, БЮТ поквапився з прогнозом про те, що новообрані депутати зможуть прийняти присягу вже в жовтні. По–перше, на організацію роботи Верховної Ради чергового скликання відводиться 25 днів із моменту оприлюднення результатів виборів. По–друге, саме оприлюднення відтерміновується: Вищий адміністративний суд заборонив газетам «Голос України» та «Урядовий кур’єр» друкувати відповідну постанову ЦВК доти, доки не буде розглянутий позов від комуністів. Нагадаємо: депутат від КПУ Сергій Гмиря просить суд визнати дії ЦВК по встановленню результатів виборів неправомірними через нібито масові порушення виборчого законодав­ства 30 вересня. Раніше до суду звертались також соціалісти, проте їхню скаргу Феміда відхилила, оскільки автор позову — Іван Бокий — клопотав перед судом стосовно того, аби визнати вибори недійсними на підставі помилок у списках виборців. Суд відмовив Бокому, зазначивши, що не розглядатиме правопорушень, учинених до дня голосування.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коса дозволила «косити» від армії

Коса дозволила «косити» від армії

Парафована та оприлюднена днями угода про формування коаліції в парламенті VI скликання між Блоком Юлії Тимошенко і блоком «Наша Україна — Народна самооборона» засвідчила, що леді Ю таки вдалося наполягти на включенні однієї з головних власних передвиборчих обіцянок — скасуванні обов’язкового призову юнаків до армії вже з 1 січня 2008 року.

Тарас Стецьків: 228 голосів — це випробування

Тарас Стецьків: 228 голосів — це випробування

Позавчора Юлія Тимошенко та В’ячеслав Кириленко оприлюднили текст коаліційної угоди між БЮТ і «НУНС». Коаліція демократичних сил постане офіційно, щойно новообрана Верховна Рада вступить у повноваження. Зараз «помаранчеві» працюють над кількома законопроектами, які також увійшли до теки коаліційних домовленостей. Попри те, що ще шість проектів залишаються непогодженими, цьогорічна коаліціада проходить значно швидше, ніж після виборів–2006.
Найближчий соратник Юрія Луценка в «Народній самообороні», кандидат у народні депутати від «НУНС» Тарас Стецьків каже, що «помаранчеві» винесли уроки з попередніх сварок і невдач. Він виступає за подальше примирення двох команд і критикує кроки, які можуть розсварити коаліцію: з одного боку, застерігає від спроб втручання в роботу уряду Тимошенко (наприклад через РНБО), з іншого — закликає саму Юлію Володимирівну з розумінням поставитися, наприклад, до того, що перехід на контрактну армію з 2008 року неможливий.

Всі статті рубрики