НОВИНИ ПЛЮС

19.10.2007

Резонансні справи

Росія допоможе Україні знайти осіб, які можуть бути пов’язані зі справою про отруєння Президента Віктора Ющенка. Про це на прес–конференції в Одесі заявив Генеральний прокурор Олександр Медведько. «Ми направили, і є домовленість, що вони допоможуть з місцезнаходженням низки осіб, що цікавлять на даний час слідство. З ними буде проведено слідчо–оперативну роботу», — цитує Медведька «Інтерфакс–Україна». Генпрокурор також відзначив, що Україна все ще чекає на відповідь російської сторони з приводу надання зразків діоксину для експертизи їх на українській території — щоб результати такої експертизи мали юридичну чинність.

* * *

Прокуратура Харківської області призначила додаткову комплексну судову медико–криміналістичну експертизу в розслідуванні вбивства нардепа Євгена Кушнарьова. Заступник прокурора Харківської області Олег Анпілогов зазначив, що висновки попередніх експертиз були недостатньо повними. Експерти не вказали, як і під яким кутом змінила траєкторію куля, що зрикошетила в «регіонала», яку відстань вона могла пролетіти і чи зберегла уражаючі властивості. «Для нас ці висновки мають величезне значення для прийняття остаточного процесуального рішення: винний або не винний, і за якою статтею Кримінального кодексу», — цитують Анпілогова «Українські новини».

Відділ кадрів

Юрій Луценко прогнозує, що з початком роботи нової коаліції буде змінено Генерального прокурора. «Ми повинні отримати нового, принципового, об’єктивного і ефективного Генпрокурора, і це ми зробимо в перший місяць роботи Верховної Ради», — заявив Луценко в ефірі «5–го каналу». Відповідаючи на уточнююче запитання, чи посаду Генпрокурора може обійняти нинішній заступник керівника ГПУ, прокурор Криму, член «Народної самооборони» Віктор Шемчук, Луценко відповів: «Можливо».