Засіб політики — без кольору, запаху і смаку

Засіб політики — без кольору, запаху і смаку

Не встигла українська ЦВК оприлюднити не зовсім вигідні Москві результати парламентських виборів, як із Білокам’яної надійшло «привітання»: «Газпром» раптом виявив, що наші трейдери винні йому 1,3 мільярда доларів. І, як це водиться, пригрозив: не розрахуєтеся — перекриємо трубу! Мовляв, на носі не лише створення урядової коаліції, а й зимові холоди. Тому думайте, панове українці, що є головним для вас у цьому житті. Причому свою заяву російський постачальник газу, до речі, розіслав західноєвропейським споживачам.

Упійманий і таки недосяжний

Упійманий і таки недосяжний

Щоправда, коли підозрюваний у шахрайстві буде екстрадований до України і зможе постати перед вітчизняним судом є невідомо. За словами в. о. голови Міністерства внутрішніх справ Михайла Корнієнка, наразі українські правоохоронці лише отримали підтвердження, що затриманий неодноразово змінював зовнішність і документи, проте це не завадило російським колегам впіймати його. А ось питання передачі Волконського в руки української правової системи оперативно навряд чи буде вирішено.

Рука — рекордсменка світу

Рука — рекордсменка світу

Позавчора невгамовний спортсмен–любитель Мирослав Федорчак у Меморіальному сквері обласного центру Прикарпаття вкотре здивував світ. Упродовж 58 секунд, у положенні «упор лежачи», він однією рукою, спираючись на тильну сторону долоні, віджався 40 разів. Представник Туманного Альбіону ще 30 років тому за хвилину віджався 36 разів, і цього було достатньо, аби рекорд, не перевершений до позавчора, зафіксувала Книга рекордів Гіннесса.

На шляху до синагоги

На шляху до синагоги

Як розповів «УМ» Давид Летічевський, керівник Черкаської міської організації «Об’єднана єврейська община», інцидент трапився на вулиці Байди Вишневецького, коли рабин Йосеф Рафаелов і двоє його колег — студенти університету «Єшиви» з Ізраїля — йшли до синагоги молитися. Коли ізраїльтяни проходили повз поліклініку заводу «Фотоприлад», вони побачили, що на сходах сидять п’ятеро–шестеро молодих людей. Ні з того, ні з сього, не кажучи й слова, молодики накинулися на рабина та його друзів і почали бити. Найбільше дісталося Йосефу Рафаелову: його збили з ніг і лупцювали не тільки кулаками, а й ногами.

Тому що тісно

Тому що тісно

Незабаром у Києві з’являться нові транспортні розв’язки, лінія метро на Троєщину, інформаційні табло на зупинках та нові трамвайні, тролейбусні й автобусні маршрути. Великогабаритні «фури» розвантажуватимуть на в’їздах до міста, потім їхній вантаж доставлятимуть далі дрібнішими партіями, а водії залишатимуть свій транспорт на спеціальних автостанціях за містом і пересідатимуть на громадський транспорт. «За дорученням київського міського голови Леоніда Черновецького ми розробили програму «В європейський Київ на європейських дорогах». Ця програма передбачає весь комплекс заходів з реконструкції існуючих розв’язок, будівництва нових доріг і мостів, розвитку наземного транспорту та метрополітену. «До реалізації програми ми плануємо залучити 376, 6 мільйона гривень інвестиційних коштів. За ці гроші передбачається побудувати 32 об’єкти транспортної інфраструктури», — поінформувала начальник Головного управління економіки та інвестицій Марина Лукашина.

Усі претензії — до директора

Усі претензії — до директора

Про те, що у Служби безпеки є великі претензії до фінансової діяльності Харківського авіапідприємства, стало відомо на початку року. Тоді співробітники СБУ провели комплексну перевірку заводу і виступили з досить резонансним повідомленням: керівники ХАЗу, зловживаючи службовим становищем, доводять авіагігант до банкрутства. Згодом було порушено кримінальну справу за фактом зловживання, а сам Павло Науменко у присутності міністра промислової політики, який приїхав розбиратися по суті справи, подав у відставку за станом здоров’я. До завершення контракту з галузевим міністерством у гендиректора залишалося кілька місяців. Але урядовці пішли йому назустріч, призначивши виконуючим обов’язки керівника підприємства Сергія Задорожного.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики