Смертоносні епідемії холери та дизентерії можуть охопити Маріуполь

14:46, 28.04.2022
Смертоносні епідемії холери та дизентерії можуть охопити Маріуполь

У заблокованому Маріуполі зростає температура повітря, а разом з ним— ризики на захворювання інфекційних хвороб (Фото з сайту Pixabay)

Майже 100 тисячам людей у заблокованому Маріуполі загрожують смертельні хвороби холери та дизентерії через антисанітарію.
 
Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.
 
«Холера, дизентерія та кишкова паличка. Близько 100 тисячам маріупольців загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли, а й нестерпні умови життя та антисанітарію», - йдеться у повідомленні.
 
Як наголошується, зараз температура повітря у місті сягає 20 градусів, і скоро в Маріуполі можуть спалахнути смертоносні епідемії – через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічного браку питної води та їжі.
 
За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, загарбники не в змозі або не зацікавлені в тому, щоб забезпечити населення в місті продуктами, водою та медикаментами. «Вони блокують всі спроби евакуації. А без цього люди будуть помирати. Адже зараз в зруйнованому Маріуполі середньовічні умови життя. Потрібна негайна та повна евакуація», - наголосив посадовець.
 
Як відомо, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.
 
Як повідомляла УМ, у окупованому російськими загарбниками Маріуполі від початку повномасштабного вторгнення ворожі  війська вбили до 22 тисяч жителів. Однак через постійні обстріли та блокаду міста точний підрахунок загиблих здійснити неможливо.
 
Читайте також: російські терористи змушують жителів Маріуполя за харчі розбирати завали, перетворюючи  блокадне місто на великий «трудовий табір».
 
Російські агресори остаточно закриють Маріуполь на в’їзд та виїзд та заборонять переміщення, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, які залишились в місті.